Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 11:11 1 077 0

Ключова вечер за спортна България, битката в "Арена София" ще е голяма

  • спорт

Тази вечер от 20:00 часа българско време започва спортно събитие, което ще е показател за олимпийските шансове на България

Ключова вечер за спортна България, битката в "Арена София" ще е голяма - 1
Снимка: БГНЕС

В "Арена София" ще се проведе състезанието при 61-килограмовите мъже от Европейското по вдигане на тежести.

Иван Димов е звездата на България в тази категория. Тя е олимпийска и ще е много интересно какъв двубой ще събере 21-годишния българин.

Състезанието ще се излъчи по Ринг. На миналото европейско Димов не беше във върхова форма и стана трети с двубой от 277 кг. Грузинецът Шота Мишвелидзе ликува с 298 кг, среброто взе Серджо Масида от Италия с 292 кг.

На Светoвното през есента Шота беше 4-ти с 297 кг. Димов вдигна 293 кг сбор и остана шести. Филипинец го изпревари минимално с 296. Машида пак беше втори, но с двубой 302 кг.

Шампион на света в категорията стана китаецът Ли Фабин с внушителните 308 кг сборно. Сънародникът му Динг беше трети с 301, но той най-вероятно няма да участва на Игрите в Париж през лятото. Китайците имат право на трима състезатели общо при мъжете, по новите правила.

Очаква ни супер интересно европейско в категорията. Феновете, които имат желание, а и възможност ще е добре да подкрепят Димов в залата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА