Last news in Fakti

10 Януари, 2014 19:46 2 212 0

Мотоциклетист от рали „Дакар“ бе намерен мъртъв

  • дакар-
  • мъртъв-
  • инцидент-
  • рали дакар-
  • аржентина-
  • ерик паланте

Двама аржентински журналисти пък загинаха в катастрофа, след като автомобилът им се е преобърнал

Мотоциклетист от рали „Дакар“ бе намерен мъртъв - 1
Снимка: БТА/ AP

Белгийският мотоциклетист от рали „Дакар“ Ерик Паланте е бил намерен мъртъв днес след петия етап на състезанието, което се провежда в Аржентина, съобщиха организаторите на състезанието. Тялото на 50-годишния състезател е било намерено на 143-ия километър от стартиралата в четвъртък най-дълга отсечка от надпреварата.

Причините за смъртта на опитния пилот все още се изясняват. Паланте, баща на пет деца, се състезава в ралито за 11-и път.

Двама аржентински журналисти пък загинаха в катастрофа, след като автомобилът им се е преобърнал и е паднал в 100-метрова пропаст.

Загиналите са били представители на местното списание "Супер Рали" - 20-годишният студент по журналистика Агустин Мина и 51-годишният Даниел Амбросио. Това съобщи редакторът на изданието Франсиско Делгадо, цитиран от „Sydney morning“, който се позовава на АФП.

В автомобила са пътували и двама фотографи, които са оцелели и са били настанени в болница в Тукуман, намиращ се в Северозападна Аржентина. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА