11 Януари, 2014 11:30 464 0

Иснър грабна трофея в Оуклънд

  • иснър-
  • оуклънд-
  • йен-хсун ли

Във финала той би тайванеца Йен-Хсун Ли в два сета

Иснър грабна трофея в Оуклънд - 1
Снимка: БТА

Поставеният под номер 3 Джон Иснър (САЩ) спечели титлата на турнира по тенис в Оуклънд (Нова Зеландия) с награден фонд 514345 долара.

Американецът наниза 23 аса на финала, в който победи Йен-Хсун Лу (Тайван) със 7:6(4), 7:6(7) за 1:41 час. Иснър, номер 14 в световната ранглиста, взе осми трофей в кариерата си и втори в Оклънд след 2010-а година.

Американецът не успя да се възползва от 10 възможности за пробив и трябваше да играе два тайбрека. Той изигра шест тайбрека в 10 сета в турнира и спечели пет от тях. Иснър игра с контузия на десния глезен, която получи по време на "Хопман къп" миналата седмица.

"Този мач беше много труден, както всички останали, които изиграх тази седмица.

Прекарах доста време на корта, но подобрявах играта си с всеки сет", коментира Иснър след финала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА