Last news in Fakti

19 Февруари, 2024 16:49 1 016 2

Васил Маринов е седми на Европейското по щанги

  • васил маринов-
  • вдигане на тежести

Българинът вдигна 381 килограма в двубоя

С двубой от 381 килограма Васил Маринов зае седмо място в категория до 102 килограма при мъжете на Европейското първенство по вдигане на тежести, което се провежда в София, предаде Топспорт.

Българинът успя да направи по само един успешен опит и в двете движения, като вдигна само началните си тежести. В изхвърлянето той преодоля 173 килограма, а в изтласкването - 208. Това му отреди седмо място в първото движение и осмо във второто.

Шампион стана Яухени Циханцов от Беларус. Той постигна двубой от 398 килограма. Циханхов беше втори в изхвърлянето със 181 килограма, но първи в изтласкването с 217.

Другите две места на почетната стълбичка останаха за тежкоатлети от Армения. Самвел Гаспарян стана втори с двубой от 396 килограма (180 кг + 216 кг), докато с бронз завърши Гарик Карапетян със сбор пт 394 килограма (182 кг + 212 кг).

От 17:00 часа днес на подиума в "Арена София" излиза и последният български представител при мъжете. Това е Христо Христов, който ще вдига в категория до 109 килограма.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хммм

    1 0 Отговор
    Голямо напъване за 7-ми...
  • 2 Още работа

    0 0 Отговор
    И си първи.Няма се здаваш!