Last news in Fakti

25 Февруари, 2024 20:17 1 281 3

Ливърпул подчини Челси във финала за Карабао Къп

  • ливърпул-
  • челси-
  • купа-
  • карабао къп-
  • върджил ван дайк

Ван Дайк донесе трофея в клубната витрина

Ливърпул подчини Челси във финала за Карабао Къп - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул победи Челси с 1:0 на "Уембли" в битка във финала на Карабао Къп. Върджил ван Дайк вкара единственото попадение в срещата в 118-а минута. Челси и Ливърпул завършиха при резултат 0:0 в редовните 90 минути, като имаше по едно отменено попадение и за двата отбора. Двубоят бе изпъстрен с много положения, като и двата тима удариха по греда. Това е пореден трофей за Ливърпул в този турнир, а тимът остава най-успешният клуб в Карабао Къп, предава gong.bg.

Първата възможност бе в деветата минута, а Анди Робъртсън центрира отляво, като Луис Диас стреля с глава, но стражът на Челси Петрович нямаше проблеми да улови. В 14-а минута Челси допусна грешка в изнасянето на топката, а Луис Диас бе на чиста позиция и опита удар с десния крак, но стражът на Челси спаси.

В 20-а минута Челси организира бърза контраатака, а топката бе отбита и попадна в Кол Палмър, но Куивин Келехър направи впечатляващо спасяване, което запази вратата му от гол.

Малко след това Мойсес Кайседо влезе много грубо в краката на Раян Гравенберх, а футболистът на Ливърпул се строполи на земята. Главният арбитър не отсъди нарушение дори, а нидерландският футболист трябваше да напусне терена с носилка и бе принудително заменен от Джо Гомес.

В 32-а минута Николас Джаксън получи пас в перспектива, а нападателят овладя добре и напредна с топка в крака, като накрая завърши във вратата на Ливърпул. Попадението обаче бе отменено поради засада. ВАР разгледа ситуацията, като се установи, че засадата е изключително тънка, но все пак я има, а резултатът остана 0:0.

В 58-а минута Коди Гакпо овладя в наказателното поле, като центрира към Харви Елиът, а младият англичанин опита акробатично изпълнение с левия крак, което се получи, но Петрович внимаваше и успя да избие.

В 62-а минута Ливърпул изпълни пряк свободен удар, като Анди Робъртсън центрира чудесно, а Върджил ван Дайк стреля с глава и не остави шанс на Джордже Петрович. Голът бе разгледан с ВАР, а главният арбитър бе повикан да разгледа ситуацията, като прецени, че има засада на Ендо в хода на атаката.

Във втората минута на добавеното време Кристофър Нкунку имаше чудесна възможност, но отново Келехър блесна със спасяване. Играч в синьо опита добавка, но отново вратарят на Ливърпул направи невероятна намеса, за да опази вратата си.

В 118-а минута Костас Цимикас успя да центрира от корнер, а Върджил ван Дайк се измъкна по чудесен начин и стреля с глава, а Петрович беше безпомощен, като този път нямаше какво да отмени попадението - 1:0 за Ливърпул.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    0 13 Отговор
    Нищо не са подчинили.Победиха с помощта на съдиите,гледах мача беше двуостър но с цел повече печалба съдиите побутнаха Ливърпул яко.
  • 2 Албърта франкенщайн

    1 1 Отговор
    Да задължат БГ отборите по 50% български играчи така както задължават магазините по 50% български стоки гражданство ли ще им дават то ш на франция е пълен с африканци националния
  • 3 Артилерист

    8 0 Отговор
    Честито на Ливърпул, но трябва честно да признаем, че този симпатяга Келехър имаше много щастлив ден. Клоп се здрависа със страничните съдии накрая, но не подаде ръка на главния. Предполагам основателно, че причината е защото главния нашари играчите на Ливърпул с картони, но когато почти счупиха крака на Гравенберх, той дори не спря играта, за да влязат докторите и да му помогнат, камо ли да да отсъди фал и да покаже картон на грубиянина от Челси. Това е много ценна победа за Ливърпул защото играха почти с втория отбор, а през втората половина на мача и с част от детската градина...