Last news in Fakti

2 Март, 2024 14:42 782 2

Локо Сф измъкна трите точки във Велико Търново и взе глътка въздух

  • етър-
  • локомотив софия-
  • футбол

Столичните "железничари" се наложиха с 2:1 срещу Етър

Локо Сф измъкна трите точки във Велико Търново и взе глътка въздух - 1

Локомотив София измъкна трите точки при гостуването си на Етър в мач от 23-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Ивайло" във Велико Търново. В 53-ата минута гостите поведоха в резултата след автогол на Горка Ларучея, а в 81-вата минута Иван Василев изравни. Минута преди да изтече редовното време Ивайло Найденов донесе успеха на своите.

Гостите създадоха първата добра възможност за гол. Във 2-ата минута Димитър Митков напредна и нанесе удар от границата на наказателното поле, с който Мартин Величков се справи. Три минути след това топката стигна до Георги Ангелов. Капитанът на "болярите" опита удар от над 25 метра, с който затрудни Александър Любенов, но стражът успя да избие в корнер. След неговото изпълнение Георги Александров прати топката над вратата с глава.

В 14-ата минута вратарят на Етър Мартин Величков можеше да допусне груба грешка. Георги Ангелов върна топката към стража, като кълбото мина под крака му и можеше да влезе във вратата, но Величков реагира бързо и изчисти пред голлинията.

Красимир Милошев се опита да изненада Величков от далечна дистанция, но стражът се справи и улови. Етър отговори с удар на Мартин Моран от границата на наказателното поле, който мина покрай вратата.

В 29-ата минута Етър на два пъти пропусна да поведе в резултата. Жан-Марк Тибуе центрира в наказателното поле, където Мартин Моран нанесе удар с глава, който срещна горната греда. Топката попадна в Ловре Кнежевич, а хърватинът от няколко метра опита да реализира с глава, но Бруно Франко изчисти от голлинията.

Гредата спря за втори път Етър в 37-ата минута. Тибуе центрира, а Иван Василев надскочи Диме Димов, но прати топката в напречната греда. Кълбото се върна в нападателя, който отново опита удар, но Александър Любенов спаси, а след това Красимир Милошев блокира деветката на домакините, при коет получи и контузия.

В 40-ата минута шут на Дидис Лутумба-Пита от средна дистанция мина над вратата.

В началото на втората част Горка Ларучея опита удар от отколо 20 метра, но прати топката в аут. В 53-ата минута испанецът се превърна в антигерой за своя отбор, след като си вкара автогол. Красимир Милошев центрира остро в наказателното поле от фал, а халфът насочи топката неспасяемо в собствената си врата.

В 64-ата минута Красимир Милошев можеше да вкара страхотен гол. "Железничарите" получиха право да изпълят фал пред собственото си наказателно поле. Милошев видя, че Мартин Величков е доста напред и опита да го прехвърли, като стражът със сетни сили успя с върха на пръстите си да докосне топката, която влизаше във вратата му и да я отклони в гредата, а след това да изчисти в тъч.

В 71-ата минута "болярите" получиха право да изпълнят пряк свободен удар от удобна позиция пред наказателното поле. Йоахим Карсела обаче прати топката високо над вратата.

В 81-ата минута Етър стигна до изравнителен гол. Домакините организираха опасна контраатака, при която Николай Янков напредна и подаде към Иван Василев пред наказателното поле. Нападателят овладя топката и отправи удар, който рикошира в Гонсало Кардосо и стана неспасяем за Александър Любенов - 1:1.

В 87-ата минута Валентин Николов отправи тежък удар от около 15 метра, който Величков успя да избие. Топката се озова в Димитър Митков, но ударът му беше блокиран от Георги Александров.

Две минути по-късно "железничарите" стигнаха до гол. Стив Траоре беше изведен отляво в наказателното поле. Бенинецът овладя и с прецизно центриране намери на далечната греда друга резерва Ивайло Найденов, който отблизо вкара за 1:2.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    2 1 Отговор
    Локо Сф са безлично отборче.Къде са синовете на Начко ! ВИС-аджийски подлоги.
  • 2 Ритник падни

    2 0 Отговор
    Железничари от други не български страни победиха футболен отбор от българи.