Last news in Fakti

20 Март, 2024 20:11 955 2

Съдийската комисия към БФС отряза Ботев Пд за рефери от чужбина за мача с ЦСКА

  • бфс-
  • съдийска комисия-
  • футбол-
  • ботев пловдив-
  • цска-
  • съдии

От СК посочиха и конкретните причини за отказа, които може да видите в официалното съобщение

Съдийската комисия към БФС отряза Ботев Пд за рефери от чужбина за мача с ЦСКА - 1
Снимка:

Съдийската комисия към Българския футболен съюз отказа да уважи искането на Ботев Пловдив за назначаването на чужди съдии за предстоящите два полуфинални двубоя между двата тима в Sesame Купа на България.

От СК посочиха и конкретните причини за отказа, които може да видите в официалното съобщение, което бе публикувано в официалния сайт на БФС.

„Във връзка с постъпило официално писмо от ПФК Ботев (Пловдив) с искане за назначаване на чуждестранни съдии на двата полуфинални мача от турнира за Купата на България срещу ЦСКА-София, Съдийската комисия към Българския футболен съюз желае да информира както ръководството на ПФК Ботев (Пловдив), така и цялата футболна общественост в България, че подобно искане е невъзможно да бъде удовлетворено.

Българският футболен съюз е част от УЕФА и има сключено споразумение с европейската федерация по Конвенцията за развитие и обучение на съдиите в България, което забранява назначението на рефери от други държави. Ръководството на Съдийската комисия има пълно доверие на българските арбитри и смята, че те са доказали своите качества в не една и две важни срещи от първенството и турнира за Купата на България”, се казва в позицията на СК към БФС.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    8 0 Отговор
    Българските съдии са най-продажни и най-прости.За това свирят само в кочината.
  • 2 Лост

    5 1 Отговор
    06.04 2021 г
    Водещият български рефер Г.Кабаков ще води полуфиналната среща за купата на Гърция между
    АЕК и Паок Солун.Този сезон Кабаков вече ръководи и мача между Панатинайкос и АЕК.