Last news in Fakti

21 Март, 2024 15:18 548 6

Илиан Илиев: Ако излезем да играем само за резултат, ще бъде проблем

  • илиан илиев-
  • футбол-
  • национален отбор-
  • танзания

Доста гледахме Танзания и със сигурност не са широко известни на публиката, но се запознахме с тях

Селекционерът на България - Илиан Илиев говори преди сблъсъка на „лъвовете“ срещу Танзания от приятелския турнир в Баку на FIFA Series. Илиев отчете какво е видял в танзанийците от представянето на селекцията им по време на Купата на африканските нации и подчерта, че иска да види някои основни неща в характера на нашите футболисти, а именно концентрация, мобилизация и агресия без топка.

С него говори и футболистът Илия Груев, който е основен играч сред избраниците на България - ето какво каза той.

„Всички футболисти са здрави и нямаме проблеми в последните дни. Изключая тези, които принудително отпаднаха. Доста гледахме Танзания и със сигурност не са широко известни на публиката, но се запознахме с тях. За тях е възможност да се покажат в Европа, тъй като всеки от тях очаква трансфер тук. Имат два отбора, които са продължили на четвъртфиналите в местните африкански турнири. След нашия мач ще ги върнат там. Ние трябва да подходим сериозно към мача. Трети мач ще ни е това и като състав няма да „бягаме“ много от това, което беше в последните две срещи. Трябва да покажем по-добро игрово лице, макар да не ни е така познат съперника“.

„Според системата на отбора трябва да сме запознати как може да се реагира във всяка една ситуация. Трябва линиите да са близо, да сме агресивни спрямо човека с топка. Ако ги оставим да играят, ще ни причинят проблеми. Трябва да сме добри в държанието на топката и прехода, когато я загубим, трябва да е добър“.

„Всеки и пет минути да получи, трябва да помогне в тази трудна ситуация за националния отбор. Мотивация трябва да е за футболистите, че са тук. Този въпрос дори не трябва да стои на дневен ред. Знаем, че африканските футболисти играят повече на инстинкт. Бил съм там треньор. В дадени ситуации подхождат инстинктивно, а не умно. Имат пъргави и бързи хора. Ако не сме на ниво при концентрацията, моблизацията, агресията без топка, ще ни създаде всеки един отбор проблеми. Ние имаме два дни после да мислим за Азербайджан. За нас също ще е предизвикателство да играем срещу тях. Сега е важно да излезем и победим Танзания. Ако не правим изброените неща, а излезем да играем само за резултат, ще бъде проблем“, завърши Илиан Илиев.

Халфът на националния отбор Илия Груев говори на пресконференция преди мача от турнира FIFA Series срещу Танзания. Срещата е в петък от 15:00 часа в Баку. Той сподели, че вече се чувства като лидер в отбора и всички в тима искат да покажат друго лице.

"Дали се чувствам като лидер? Бих казал да. Знам как да помогна на отбора. Трябва да го покажа и на терена. От първия ден съм титуляр, което показва, че хората ме ценят. Имаме добра група, имаме йерархия. Атмосферата е много добра. Това трябва да се вижда на терена. Искаме да победим. Отдавна не сме взимали мач на националния отбор. Искаме да покажем друго лице", започна Груев.

"Не мисля, че трябва да говорим за Лийдс сега. В момента мисля само за националния отбор", добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    2 0 Отговор
    Игра за резултат? Тогава с колко на нула ще паднем от Танзания?
  • 2 Леле,леле

    3 0 Отговор
    Тия ще ни цепят като дърва за огрев.Нашите пияници ходят като стелни крави по терена.
  • 3 Не знам

    1 0 Отговор
    Ама ако тия млади танзанийски момчета им скрият топката очаквам следната ни среща да е от сериите на ФИФА за жени
  • 4 Колот

    0 0 Отговор
    Това джудже не му даваха да реди конусите едно време, сега виждам, че тренер станал.Муахахахахахаха...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.