Last news in Fakti

6 Април, 2024 17:33 1 398 5

Карлос Насар е №1 на Световната купа в Тайланд

  • насар-
  • карлос-
  • вдигане на тежести-
  • тайланд-
  • световна купа

За него това е първо злато от надпреварата

Карлос Насар е №1 на Световната купа в Тайланд - 1
Снимка: БГНЕС

Карлос Насар спечели Световната купа по вдигане на тежести, която тази година се провежда в Тайланд. В категория до 89 килограма при мъжете българинът изравни световния рекорд в двубоя на китаеца Ли Дайин от 396 килограма, което му осигури и златото, предава БТА.

19-годишният Насар направи и световен рекорд в изхвърлянето от 181 килограма, но той се задържа само една минута, тъй като веднага след него колумбиецът Джейсон Лопес вдигна 182 килограма. Старият световен рекорд в движението на Ли Дайин бе 180 килограма от шампионата на Азия миналата година.

В изтласкването обаче Насар бе без конкуренция. Той вдигна 215 килограма още от първия си опит, а след това опита и два опита за световен рекорд в движението на 224 килограма. При втория от тях българинът бе съвсем близо до успех, но не успя да задържи щангата над главата. Ако беше успял, Насар щеше да запише и световен рекорд в двубоя от 405 килограма.

За сравнение нито един от конкурентите на Насар в изтласкването не успя да постигне повече от 210 килограма. Лопес, Дайин и Антонино Пицолато се справиха точно с нея.

След Насар втори в двубоя завърши Джейсон Лопес с 392 килограма. Ли Дайин остана трети с 383 килограма (173 в изхвърлянето и 210 в изтласкването). Италианецът Пицолато остана четвърти с двубой от 380 килограма (170 кг + 210 кг). За Насар това е първа Световна купа при мъжете.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кико

    14 1 Отговор
    Евала му бичим.
  • 2 Ели

    1 12 Отговор
    Арабите са най-силните мъже! Евала

    Коментиран от #4

  • 3 ДОКОГА

    2 15 Отговор
    ще лансирате този ДОКАЗАН наркопласьор? Утре "подвизите му на подиума" ще бъдат забравени , но трагедията на родитерите на тези деца, на които този е помогнал да се "закачат", е до живот...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Име

    0 0 Отговор
    Не му беше ден на Карлос... И пак ги сгази!