Last news in Fakti

23 Април, 2024 08:10 739 2

Илия Груев отново титуляр при победа на Лийдс

  • илия груев-
  • лийдс-
  • мидълзбро-
  • футбол-
  • чемпиъншип

Лийдс спечели с 4:3 гостуването си на Мидълзбро

Лийдс спечели с 4:3 гостуването си на Мидълзбро от 44-ия кръг на Чемпиъншип и излезе на второ място в класирането, пише Спортал. Отборът на Илия Груев, който пак беше титуляр, се доближи само на точка от водача Лестър, но има мач повече от "лисиците" и третия в подреждането Ипсуич.

След три поредни срещи без победа, тимът на Даниел Фарке нямаше право на грешка, ако искаше да запази шансовете си за директна промоция в Премиър лийг. В оставащите два кръга "белите" ще гостуват на КПР и ще посрещнат Саутхамптън, но дори да вземат 6 точки, това няма да е достатъчно, ако някой от конкурентите им не стъпи накриво.

Крисенсио Съмървил и днес беше ключовата фигура за Лийдс. Нидерландецът вкара два гола и вече има 19 през сезона, а направи и асистенция за попадението на Вилфред Ньонто. Патрик Бамфорд също се разписа за гостите. За Боро точни бяха Айзея Джоунс и Еманюел Лате Лат, който реализира две попадения.

Поражението остави отбора на Майкъл Карик на 9-о място с актив от 63 точки. Съставът от "Ривърсайд" е непобеден в последните си 10 мача, но въпреки това няма шансове за плейофите.

Мидълзбро поведе в 7-ата минута след груба грешка в защитата на Лийдс. Лате Лат стигна до топката преди Илан Мелие и я отклони към Айзея Джоунс, който вкара на празна врата. Отговорът на гостите дойде в 14-ата минута с попадение от дузпа на Съмървил. Нарушението за наказателния удар беше на Анфърни Дайкстийл срещу Жоржиньо Рютер.

Само 4 минути по-късно Жуниор Фирпо намери в наказателното поле Патрик Банфорд и централният нападател на Лийдс опъна мрежата. Мидълзбро изравни в 30-ата минута с хубав изстрел на Лате Лат, но в 39-ата Съмървил подаде на Ньонто, който сякаш беше в засада, и италианският национал не сбърка.

След час игра Съмървил отново демонстрира класата си. Той влезе на скорост в наказателното поле и с прецизен удар в далечния ъгъл направи резултата 4:2. Домакините не се отказаха и в последните минути сериозно притиснаха съперника. Малко преди изтичането на редовното време Лате Лат върна интригата, а в самия край Джонатан Хоусън можеше да разочарова бившия си тим, но топката прелетя на сантиметри от целта.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕалисто

    0 0 Отговор
    фалшива дузпа, гол от засада .....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.