13 Май, 2024 14:40 2 190 13

Григор Димитров: Първият ми самолетен билет за пътуване в чужбина бе купен с пенсиите на дядовците ми

  • григор димитров-
  • подкаст-
  • изповед-
  • говори-
  • федерация-
  • тенис-
  • билети-
  • дядовци-
  • гришо

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се включи в подкаста на спортния журналист Крейг Шапиро

Григор Димитров: Първият ми самолетен билет за пътуване в чужбина бе купен с пенсиите на дядовците ми - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се включи в подкаста на спортния журналист Крейг Шапиро, за да поговори за най-различни теми, сред които и трудното му начало в България.

Димитров казва, че когато не пътува за турнири, живее в Монте Карло, където и тренира, но няколко години е живял и в Америка. Тенисистът казва пред Шапиро, че е напуснал България, когато е бил на 14 години, за да преследва мечтата си да стане професионалист, пише СтандартНюз.

Григор Димитров твърди, че българската федерация по тенис не му е помогнала в ранните му години и всъщност първият му самолетен билет за пътуване в чужбина е бил купен с пенсиите на неговите дядовци. Благодарен е обаче на всички тенис клубове в чужбина, в които е бил, защото те са били наясно с тогавашното му финансово състояние и са му помагали.

Българинът допълва също, че още от съвсем малък е знаел, че ще стане професионалист. Той дори пояснява, че докато е бил в България, през зимата му се е налагало да тренира заедно с баща си, който е треньор по тенис, в училищен салон, в който се е играел и хандбал. Условията там не са били никак леки, защото прозорците са били счупени и според Димитров е имало дни, в които е трябвало да тренира на -10 градуса, пише lifestyle.bg.

За да тренира все пак в зала, която не е пригодена за тенис, той и баща му са опъвали мрежа с помощта на два метални пръта, а с тиксо са очертавали пределите на игрището. Нито една от тези трудности обаче не е спряла Григор Димитров от това да постигне мечтата си и да играе и побеждава най-добрите в тениса.

Източник: www.standartnews.com


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    10 3 Отговор
    Много млади хора живеят от пенсиите на дядо и баба.
  • 2 честен ционист

    7 10 Отговор
    Някоя застаряла стюардеса му е пуснала, даже и билетът гратис.
  • 3 Винкело

    7 8 Отговор
    Пак не мое стигна Бербатов - той пък бил се редил на опашки за хляб, ти да видиш...
  • 4 Българка

    3 14 Отговор
    Тоя още малко и репресивен ще се изкара.

    Коментиран от #6

  • 5 пешо

    15 1 Отговор
    по време на соца нямаше училища и спортни салони със счупени прозорци , това е било след 1990 год. по време на така наречената демокрация , гришо е израснал точно по време на демокрацията
  • 6 пешо

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    прочети кой набор е и през кой години е израснал , но ти си куха лейка
  • 7 Бай Дончо

    3 9 Отговор
    ☝️Не питай дядо, какво е направил, а теб, а ти какво направи за дядо?
    Поне с някоя от твоите бабки да ги беше уредил тия дядовци, келеш неблагодарен!
  • 8 Тома

    11 2 Отговор
    След 1990 година настана едно крадене на пари от министерството на спорта и спортните федерации и спорта удари дъното във всичко.Много таланти се провалиха поради липса на пари
  • 9 Сталин

    5 10 Отговор
    Некадърен безполезник ,даже и за хляб не може да спечели в реалния живот,ако не са тези схеми на евреите за пране на пари в "спорта"

    Коментиран от #10

  • 10 пешо

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Сталин":

    ако е некадърен няма да е милионер , ходи да ровиш по кофите и не се обаждай
  • 11 Наим от село Птичар

    10 0 Отговор
    Не четох статията , но в един друг материал ставаше въпрос , че е било продадено семейно жилище , за да се плащат тренировките , когато Гришо все още е бил прохождащ в тениса. За да разберете , защо няма спорт в България . Ако си се родил беден , ще си умреш неизвестен , независимо колко си талантлив . А федерацията иска да се кичи с неговите успехи . Да седят, и пръцкат по кабинетите . А Гришо се е развил , не заради тях , а въпреки тях . Само с помощта на своите родители, и неговият хъс и талант . Едно време една госпожа направи и трите си дъщери световно- известни тенесистки , но тогава и една цяла държава стоеше зад нея . Даже им купуваха скъпи тренажори , дето изстрелват топките с висока скорост в различни посоки , все едно има срещу тях играч от световна класа .

    Коментиран от #13

  • 12 Сашо

    2 0 Отговор
    Григор Димитров е роден 1991 година и е расъл по време на голямото крадене, така че това което е разказал е вярно. Каквото е постигнал, го е постигнал сам с хъс и талант. Крадлива България не му е помогнала. Сега му е време да се радва на успехите и на живота си.
  • 13 СиСи

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Наим от село Птичар":

    Не го продадоха, дядо му го ипотекира и изплаща. Ама пак да реват защо България не му е чак толкова скъпа, та с какво тя му помогна? Докато той тренираше и пътуваше на собствени разноски, някои крадяха като за последно.