17 Май, 2024 14:02 1 255 5

ФИФА готви ВАР революция

  • фифа-
  • революция-
  • вар-
  • рефери-
  • треньори-
  • футбол

На конгреса на ФИФА бяха разкрити нови развития в бъдещето на футбола

ФИФА готви ВАР революция - 1
Снимка: shutterstock.com

На конгреса на ФИФА бяха разкрити нови развития в бъдещето на футбола.

Най-голямата промяна е трансформацията на VAR технологията, която предизвика множество противоречия от въвеждането си. Президентът на ФИФА Джани Инфантино обяви подобрението на VAR , което мнозина ще идентифицират с правилата на тениса .

„Ще развиваме и подобряваме VAR. Тази технология се използва от 65 национални асоциации, но сега ще я подобрим. Създадохме по-основна технология с по-малко камери и без рефери, които да решават, така че ще бъде достъпна за всички и по-лесна за внедряване. Този състав вече се тества".

Ще функционира на принципа две заявки на мач. Треньорите на всеки отбор ще имат право да поискат проверка на ВАР два пъти на мач. Ако първоначалното решение на рефера бъде променено след извършване на проверката, отборът, който е поискал проверката, пак ще има право на две проверки. Ако първоначалното решение на съдиите на терена не бъде променено след приключване на проверката, отборът губи правото на една проверка.

Промени има и в международните състезания. Така Световното клубно първенство за жени ще се проведе през 2026 г. , а Световното първенство за U-17 ще бъде въведено всяка година. СП до 20 г. ще се провежда на всеки две години, планирано е и Световното първенство до 15 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 3 Отговор
    „Докато продължаваха да се трудят и плодят, другите им занимания не бяха от значение. Киното, футболът, бирата и преди всичко комарът изчерпваха интересите им. Не беше трудно да ги държиш под контрол. …“ – Джордж Оруел, „1984“
  • 2 Да бе да

    2 5 Отговор
    Вар работи за белия миннетт , шити , БДЖ и всички други криминални ентерпрайзи !!!!! Факт !
  • 3 СЗО

    9 0 Отговор
    А ако ВАР отмени съдийско решение, съдията какво губи?
  • 4 Ингин

    4 0 Отговор
    Накъсването на играта ще стане досадно за зрителите на стадиона. На рекламодателите прекъсванията ще се харесат. Следователно ще направят тия промени. Пет минути футбол, пет минути реклама. Един мач 3-4 часа.
  • 5 Реалист

    5 0 Отговор
    Пълни глупости!