Last news in Fakti

30 Май, 2024 14:00 583 0

Определиха предварителния състав от футболисти на Полша за Евро 2024

  • шчесни-
  • полша-
  • състав-
  • футболисти-
  • евро 2024-
  • футбол-
  • левандовски

Нападателят на Барселона Роберт Левандовски и вратарят на Ювентус Войчех Шчесни водят предварителния състав

Определиха предварителния състав от футболисти на Полша за Евро 2024 - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Нападателят на Барселона Роберт Левандовски и вратарят на Ювентус Войчех Шчесни водят предварителния състав от 29 футболисти на Полша, определен от старши треньора Михал Пробиеж за Евро 2024 в Германия през лятото, пише БНР.

Съотборникът на Шчесни в Ювентус Аркадиуш Милик ще бъде опция за атаката заедно с Левандовски, докато финалистът от турнира Купата на Германия Тимотеуш Пухач от Кайзерслаутерн също беше включен в списъка.

Преди турнира, който предстои от 14 юни до 14 юли в Германия, националният тим на Полша ще изиграе два приятелски мача срещу Украйна на 7 юни и срещу Турция на 10 юни.

Пробиеж трябва да представи окончателния състав от 26 играчи за Евро 2024 пред УЕФА до 7 юни.

Отборът на Полша започва участието си на Европейското първенство по футбол 16 юни срещу Нидерландия, преди да се изправи срещу Австрия и Франция в груповата фаза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА