Last news in Fakti

31 Май, 2024 14:30 969 0

Септември София трансферира вратар в Жирона

  • александър андреев-
  • вратар-
  • трансфер-
  • жирона-
  • испания-
  • септември софия

Когато отиде в Испания, първоначално вратарят ще играе за отбора на Жирона U19

Септември София трансферира вратар в Жирона - 1
Снимка: shutterstock.com

Столичният Септември ще осъществи до дни престижен трансфер. Клубът ще продаде на хита в Испания – Жирона – вратаря Александър Андреев, който е роден през 2006 година. Младият страж е минал през проби, за да си спечели трансфера в тима, който през следващия сезон ще играе в Шампионската лига, след като дълго време беше лидер в Ла Лига, пише "Мач Телеграф".

Жирона, който е част от групата, която е собственик и на шампиона на Англия Манчестър Сити, ще плати около 100 000 евро за Александър Андреев. Септември Сф обаче ще запази огромен процент от правата на стража, което може да вкара огромна сума пари в касата на клуба, ако той се развие и бъде продаден.

За сделката е съдействал родният мениджър Лъчезар Танев. Александър Андреев пък е изграден като качествен страж от сина на легендата на ЦСКА – Георги Велинов – Венцислав, който е треньор на вратарите в школата на Септември.

Александър Андреев беше част от отбора на столичани до 18 години, който игра финал за Купата на БФС този сезон, загубен от ЦСКА-София след дузпи. Когато отиде в Испания, първоначално вратарят ще играе за отбора на Жирона U19.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА