16 Февруари, 2014 10:57 1 482 0

Страхотно: Жекова е на 1/4-финал на бордъркроса

  • сочи-
  • жекова-
  • българка-
  • 1/4-финал-
  • бордъркрос

Българката заложи на внимателно и сигурно каране, като даде време от 1:24.29 минути

Страхотно: Жекова е на 1/4-финал на бордъркроса - 1
Снимка: БТА

Българската състезателка по сноуборд Александра Жекова се класира директно за ¼-финалите на коронната си дисциплина - бордъркрос на Игрите в Сочи.

Надеждата ни за медал от Олимпиадата заложи на внимателно и сигурно каране, като даде време от 1:24.29 минути. Тя остана 11-а на 3.68 секунди зад лидерката - чехкинята Ева Самкова.

Жекова обаче изпълни целта си да намери място сред първите 12 и да се класира директно за ¼-финалите. Тя няма да кара във втория манш от квалификациите.

Малко преди старта на Жекова, 21-годишната американка Жаклин Ернандес падна лошо, удари главата си и остана неподвижна на пистата.

Когато дойде в съзнание бе изнесена на носилка. Хелена Олавсен от Норвегия също пострада на опасното трасе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА