Last news in Fakti

16 Февруари, 2014 15:55 2 381 0

Жекова: Не мога да съдя италианката

  • жекова-
  • българия-
  • медал-
  • мойоли

Въпреки отнетия медал, Жекова е доволна от себе си

Жекова: Не мога да съдя италианката - 1
Снимка: БТА/АР
Александра Жекова, която се превърна в истински герой за България на Олимпиадата в Сочи, благодари за страхотната подкрепа, оказана й не само от трибуните, а от всички, които й стискаха палци пред телевизионните екрани. Жекова завърши пета във финала на бордъркроса, като реално беше в тройката и щеше да вземе бронзов медал, но заради италианката Микаела Мойоли всичко беше опропастено. Въпреки скандалната случка преди последния скок, Сани заяви, че не съди съперничката си. 
 
"Доволна съм донякъде. Наистина се радвам и се надявам всички да се радвате за мен. Много добре се движех. Малшанс, че ситуацията беше такава. Смятам, че това е един отличен резултат. Да, може да се каже, че италианката ни отне бронзовия медал. Но това е спортът, всички тези момичета са достойни за уважение. Всички ние имахме много голяма тежест на плещите си - да представяме родината си. Много е трудно. Не мога да я съдя за това, което се случи", заяви пред камерата на БНТ Сани Жекова.
 
"Мислех само за снега и мисля, че това ми помогна, защото направих добро каране, независимо от условията. Оценявам факта, че съм тук. Наслаждавах се на публиката. За мен това е победа! Благодаря на хората в България. Хора, много ви обичам! Продължавайте напред и гонете мечтите си", обърна се Жекова към зрителите.
 
"Още е рано да мислим за Олимпиадата в Пьонгчанг през 2018 година. Сега не мога да говоря за бъдещето си в професионалния спорт. Трябва първо да направя равносметка и да помислим дали наистина бихме могли да поемем всички ангажименти и натоварване, ако приема да се състезавам на още една Олимпиада. Много е рано сега да кажа какво би се случило", завърши чаровната Сани Жекова, която не обели нито дума за счупената опашка, след като баща й Виктор разкри за контузията й. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА