Last news in Fakti

17 Февруари, 2014 19:00 825 0

Домрачова с трето злато от биатлона

  • домрачова-
  • биатлон-
  • злато

Състезателката на Беларус постигна ново първо място в биатлона

Домрачова с трето злато от биатлона - 1
Снимка: БТА/АР
Даря Домрачова от Беларус спечели олимпийската титла в масовия старт на 12,5 километра по биатлон. 27-годишната Домрачова, която е световна шампионка в дисциплината от Ново Место 2013, финишира за 35:25.6 минути, като допусна само една грешка при последната от четирите си стрелби. Така тя стана първата биатлонистка в историята с три златни медала от една Олимпиада, след като в Сочи вече триумфира в преследването на 10 километра и в индивидуалната надпревара на 15 километра.
 
Рекордьор по този показател в биатлона е норвежката легенда Оле Ейнар Бьорндален с четири олимпийски титли от Солт Лейк Сити 2002.
 
На второ място завърши Габриела Соукалова (Чехия), която завърши на 20.2 секунди зад победителката, след като също допусна само една грешка при последната си стрелба. 24-годишната Соукалова най-накрая успя да се добере до отличие в Сочи, след като остана четвърти в преследването на 10 километра и в индивидуалната надпревара на 15 километра.
 
23-годишната Тирил Екхоф (Норвегия) заслужи бронза и записа най-значимото постижение в кариерата си досега. Тя остана на 27.3 секунди зад Домрачова, след като направи една грешка във втората си стрелба.
 
Еви Захенбахер-Щеле (Германия) беше перфектна на огневия рубеж и излезе трета след последната стрелба, но в края не удържа на темпото на Екхоф и остана четвърта на 28.3 секунди.
 
Така тя не успя да спечели първи медал за Бундестима от състезанията по биатлон при жените в Сочи.
 
32-годишната Захенбахер-Щеле не можа да вземе отличие в биатлона, след като има две олимпийски титли в ски-бягането. Тя е златна медалистка в отборния спринт от Ванкувър 2010 и с щафетата на Германия на 4 по 5 километра от Солт Лейк Сити 2002, като има и още три сребърни олимпийски медала в ски-бягането.
 
Олимпийската шампионка в масовия старт Магдалена Нойнер (Германия) не защитаваше титлата си, след като прекрати състезателната си кариера.
 
Сребърната медалистка в дисциплината от Ванкувър 2010 Олга Зайцева (Русия) се представи разочароващо и със само една грешка при третата си стрелба тя завърши 24-а на 2:48.6 минути зад Домрачова.
 
Носителката на Световната купа и световна шампионка в масовия старт от Руполдинг 2012 Тора Бергер (Норвегия) също имаше лош ден. Тя преодоля падане по трасето и в крайна сметка се класира 15-а с две грешки и изоставане от 1:42.2 минута.
 
Олимпийската шампионка в спринта в Сочи Анастасия Кузмина от Словакия водеше след първата стрелба, но в следващите три стрелби допусна общо 5 грешки и завърши на 27-а позиция на 3:24.7 минути след Домрачова. Състезанието премина без българско участие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА