Last news in Fakti

19 Февруари, 2014 16:25 1 096 1

Американец донесе злато на Русия

  • сноуборд-
  • сочи-
  • вик уайлд-
  • гигантски слалом-
  • радослав янков

В надпреварата при жените триумфира швейцарката Патриция Кумер

Американец донесе злато на Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Състезаващият се за Русия американец Вик Уайлд грабна златния медал в дисциплината паралелен гигантски слалом за мъже в сноуборда на Зимните олимпийски игри в руския град Сочи. На финала 27-годишния Уайлд победи швейцареца Невин Галмарини.

Сноубордистът е роден в САЩ, но се състезава за „Сборная“ от 2012 година, след като се жени за руската сноубордистка Альона Заварзина. Уайлд изоставаше на 0.54 секунди след първия манш във финала, но след това швейцарецът допусна груби грешки това позволи на Уайлд да вземе предимство след второто спускане, като финишира с аванс от 2.14 секунди.

Словенецът Жан Кошир спечели бронза, след като надделя в малкия финал над Патрик Буслер с аванс от 2.26 секунди.

В дисциплината имаше и българско участие. Радослав Янков обаче отпадна в квалификациите. Българинът завърши с време 1:42.08 минута от двата манша, което му отреди 25-о място в класирането.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 galaxy

    0 0 Отговор
    От където жената, от там и родата.