21 Февруари, 2014 12:57 765 0

Пощенска марка отбелязва юбилея на Левски

  • марка-
  • пощенска марка-
  • юбилей-
  • левски-
  • данаил папазов-
  • константин баждеков

Новата пощенска марка изобразява състава на тима от 1933 г., когато е извоювана първата шампионска титла

Пощенска марка отбелязва юбилея на Левски - 1
Снимка: Levski.bg

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов пусна в употреба пощенска марка, посветена на 100 години от създаването на футболен клуб Левски.

В продължение на 25 години, тимът е бил свързан с Българските пощи и това е бил и отборът на пощенци, заяви по време на церемонията министър Папазов. Той припомни, още през 1964 г., за 50-годишнината на клуба, се появява първото филателно издание за „синия“ отбор и той се превръща в първия български футболен клуб, за който е издадена пощенска марка. По-късно на пощенски марки няколко пъти е изобразяван и Георги Аспарухов – легендарният център-нападател на „Левски“ и българския национален отбор.

Новата пощенска марка за футболния отбор „Левски“ изобразява състава на тима от 1933 г., когато е извоювана първата шампионска титла на отбора,“, каза още министър Данаил Папазов.

Изданието се отпечатва в тираж 20 000 бр. Художник на проекта е Людмил Веселинов, съобщиха от пресцентъра на министерството.

На церемонията по валидиране присъстваха народни представители, изпълнителният директор на клуба Константин Баждеков, филателисти и приятели на футбола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА