Last news in Fakti

30 Юни, 2024 13:33 881 4

Никола Цолов завърши шести в дългото състезание от Формула 3

  • никола цолов-
  • формула 3-
  • ред бул ринг-
  • австрия

По този начин българинът изравни най-доброто си класиране в основно състезание във Формула 3

Никола Цолов завърши шести в дългото състезание от Формула 3 - 1
Снимка: FB/ Nikola Tsolov Racing

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов за първи път в кариерата си завърши състезателен уикенд с две класирания в точките, след като днес той се нареди на шесто място в дългото състезание на „Ред Бул Ринг“. Вчера той триумфира в спринта, предаде БТА.

Цолов стартира десети и се ориентира перфектно в хаотичните първи завои, за да се изкачи до осмата позиция. Българинът направи добро каране до края и пресече финалната линия на седмо място, но след финала се изкачи с едно място напред заради наказание на Алекс Дън.

По този начин Цолов изравни най-доброто си класиране в основно състезание във Формула 3, което беше постигнато в Барселона преди седмица. Българинът спечели 19 точки, с които се изкачи на 10-о място в общото подреждане с актив от 44 пункта.

Лидер за сезона е Люк Браунинг, който записа успех днес и със 106 точки поведе пред Габриеле Мини с 95 и Леонардо Форнароли с 86 точки. Сезонът във Формула 3 продължава следващата седмица на пистата "Силвърстоун“ във Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гого

    6 1 Отговор
    F3 е много по-интересна в момента от F1. Успех Цолов и на следващото състезание!
  • 3 Браво!

    5 1 Отговор
    Давай напред и нагоре! 👍
  • 4 Механик

    5 1 Отговор
    Браво, момче!
    Смело давай към върха!