10 Юли, 2024 19:30 1 260 2

Новак Джокович се класира на полуфинал на Уимбълдън без да играе

  • новак джокович-
  • класира-
  • полуфиналите-
  • играе-
  • контузия-
  • съперник-
  • уимбълдън-
  • тенис

Това стана факт след отказването на Алекс де Минор от двубоя им поради контузия

Новак Джокович се класира на полуфинал на Уимбълдън без да играе - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Новак Джокович е на полуфиналите на “Уимбълдън” без игра. Това стана факт след отказването на Алекс де Минор от двубоя им поради контузия.

Австралиецът привидно получи проблемите си по време на мачбола си срещу Артур Фис и още на интервюто на корта след мача изглеждаше притеснен. Впоследствие той разкри, че е изпитвал болка дори по-рано от споменатото, пише sportal.bg.

“Съкрушен съм. Трябва да се откажа заради контузия в бедрото - разкъсване на хрущяла, който свързва с абдукторите. Усетих болката по време на последните три точки на мача ми срещу Фис. Бях на преглед вчера и се потвърди, че ако играя с тази контузия, ще стане още по-зле. Не е сигурно, че ще мога да участвам на Олимпийските игри”, обясни Де Минор.

Седемкратният шампион на “Уимбълдън” Джокович вероятно ще се радва на допълнителния почивен ден, който получава. Той самият се възстанови много бързо от операция на дясното бедро, която беше наложителна след контузията му на “Ролан Гарос”.

Джокович ще се изправи срещу Тейлър Фриц или Лоренцо Мусети.

Едва за трети път в славната си кариера Джокович продължава напред в “Голям шлем” след отказване на съперник преди мача - на US Open 2016 във втори кръг Ижи Весели се оттегли поради контузия, а на 2011-та на “Ролан Гарос” Фабио Фонини не излиза за четвъртфинален дуел с Ноле.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Големият тенис

    5 0 Отговор
    Заприлича на покер - всички имат контузии, но печели онзи, който блъфира до последно без да я обяви и изчака другите да се откажат преди него.
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    Там където има залагания е пълно с букмейкърски шашми-Аксиома!!!