12 Юли, 2024 09:18 1 172 3

България с втора победа на Европейското по волейбол за мъже под 18г.

  • волейбол-
  • националният отбор-
  • победа-
  • българия-
  • украйна-
  • европейско първенство

"Трикольори" се справиха с тима на Украйна

България с втора победа на Европейското по волейбол за мъже под 18г. - 1
Снимка: shutterstock.com

Националният отбор за мъже под 18 години спечели и втората си среща от Европейското първенство, на което страната ни е домакин (10-21 юли). За 77 минути младите ни "трикольори" се справиха с тима на Украйна – 3:0 (26-24, 25-20, 25-21). България е в Група II, която се провежда в столичната зала "Левски София". Другият поток се играе в зала "Колодрума" в Пловдив.

Десислава Величкова заложи на същия стартов състав, като от първия ден: Петьо Иванов, Николай Николаев, Жасмин Величков, Иван Узунов, Кристиян Иванов, Константин Манолев и либеро Димитър Добрев.

Жасмин Величков, който реализира последната точка срещу Португалия, даде старт и в мача срещу Украйна. Ас на Петьо Иванов направи преднината ни 5:1, а съперникът поиска първото си прекъсване. Серията ни продлъжи до 7 поредни точки – 8:1.

Преднината ни стана двуцифрена след забивка на Константин Манолев за 14:4. С две поредни серии от по 3 точки, украинците върнаха до известен степен интригата, а Величкова използва таймаут при 17:12. След него Артьом Рязанов сбърка на начален удар, но и Петьо Иванов стори същото.

Наши две грешки на посрещане и ас на Артьом Яценко намали разликата до 3 т. (18:15). Украйна значително подобри играта си на сервис и блокадата и изравни - 22:22. В състава ни бе извършена смяна, като Георги Салпаров влезе в игра. Украйна стигна до обрат в следващото разиграване, но не и до геймбол – той бе за нас при 24:23.

Пропуснахме първия шанс. Жасмин Величков доведе до втори геймбол. След наша двойна блокада стигнахме до успех в откриващата част, в която съперникът имаше по-добри показатели на посрещане и в атака, записа 4 аса, но допусна 12 грешки.

България имаше леко предимство в началото на втората част – 5:2, но украинските национали ни догониха – 5:5. Нашите момчета не намираха отговор на блокадата им и се стигна до изоставане при 6:7. Грешка на начален удар върна равенството. Величков записа ас за ново наше предимство, но и той сбърка при следващия.

България продължи да греши на сервис, а Украйна поведе с 2 т. (10:12). Концентрацията се завърна в редиците ни и 4 поредни точки бяха на наша сметка, за да накара щаба на Украйна да използва таймаут. Играта бе подновена с ас на Манолев. Авансът ни стана и по-изразителен, стигайки отново до геймбол при 24:18.

Първите два бяха пропуснати, но при третото разиграване блокадата ни си беше на мястото и след 25:20 поведохме с 2:0. В тази част значително подобрихме посрещането и атака ни, а съперникът не успя да запише нито една точка от начален удар. Но пък имаше 5 от блокада и намали грешките си наполовина.

Сервисът на Украйна започна да ги тормози и това ни помогна за лека преднина в началото на третия гейм – 11:8. С отлична игра на блокада се откъснахме с още две точки. Серия от 3 т. за украинците принуди нашия щаб да вземе прекъсване. След него контраатаката на съперника бе успешна и те намалиха до 1 т. Тройна блокада на наша атака и равенство – 14:14.

Салпаров отново влезе на мястото на Манолев. Началният удар се оказа ключов, за да излезем напред с 2 т. Първо, след грешка на Украйна, а след това и с ас на Узунов. Топка в аут доведе до мачбол при 24:19, но Украйна записа две точки. Манолев все пак заби за последната – 25:21.

Секунди след края на срещата националите поздравиха своя съотборник Деян Маринов, който празнува рожден ден днес.

Жасмин Величков отново бе най-резултатен за тима ни с 16 т., а 12 добави Константин Манолев.

България е с актив от две победи и само един загубен гейм на шампионата, докато украиниците нямат спечелен гейм след първите два дни. В петък излизаме в мач номер 3 срещу Австрия. Срещата е от 17:30 ч. и ще бъде предавана пряко по MAX Sport 2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор
    МАЖЕ под 18 са си ЮНОШИ
    ( младша и старша)‼️‼️‼️
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор
    ••ГЕЛЧО ,
    Юношеството е периодът на физическо (и производно психично и социално) съзряване

    между 15-ата и 19-ата година,

    който идва след детската възраст в развитието на човека.‼️
  • 3 Ха ха

    1 0 Отговор
    Важното е,че жена тренира мъжлетата.Напълно според евродирективите.