16 Юли, 2024 08:00 1 659 1

Ламин Ямал изравни рекорд

  • ламин ямал-
  • футбол-
  • евро 2024-
  • рекорд-
  • асистенции

17-годишното крило на Барселона завърши турнира в Германия с 1 гол и 4 асистенции

Ламин Ямал изравни рекорд - 1
Снимка: БГНЕС

Ламин Ямал напълно закономерно бе определен за Най-добър млад играч на Евро 2024, където бе с основна заслуга за спечелването на трофея от Испания.

17-годишното крило на Барселона завърши турнира в Германия с 1 гол и 4 асистенции, като по този начин завърши като №1 по голови подавания в надпреварата.

Интересното е, че Ямал се изравни със Стивън Цубер, Аарън Рамзи, Еден Азар и Любинко Друлович, които също имат по 4 асистенции в рамките на едно издание на Европейско първенство.

Така Ямал остана само на една асистенция от това, да стане футболистът с най-много асистенции в рамките на един шампионат на Стария континент.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мунчо

    2 3 Отговор
    Защо не му напишете и фамилните имена?