5 Август, 2024 19:41 1 075 15

Станимира Петрова: „Това не е краят на моя олимпийски път"

  • станимира петрова-
  • олимпийски път-
  • олимпиада-
  • париж-
  • боксьорка-
  • бокс-
  • игрите в лос анжелис

На прибиране боксьорката сподели, че не доволна от участието си на Олимпийските игри в Париж

Станимира Петрова: „Това не е краят на моя олимпийски път" - 1
Снимка: БНТ

Станимира Петрова отново се намира на българска земя. На прибиране боксьорката сподели, че не доволна от участието си на Олимпийските игри в Париж, тъй като се връща без медал, но все пак е горда заради работата, която е свършила по време на своята подготовка.

Пред БНТ българката направи една кратка равносметка на своята кариера и добави, че това не е краят на нейния олимпийски път.

„Със сигурност не съм доволна, защото нямам медал. Аз съм казвала, че това ми е мечтата и на всеки един спортист, но съм горда от себе си. По време на тренировъчния процес се раздадох на 100%, на ринга също, просто жребият ми беше доста труден. Играх с най-добрите и съм щастлива, че направих толкова добри мачове с тях. Мачът с китайката беше наистина равностоен, някои казват, че съм малко ощетена, но това няма никакво значение. Тя е добра и в момента е на финал. Така ми е било писано, продължаваме напред“, започна тя.

„Преди първата ми среща имаше огромно напрежение, защото това ми е като някаква травма вече след първите ми два неуспешни опита на олимпийски игри още в началото, но определено го приемам по-спокойно. Бих каза даже, че това ми е загубата, която я приемам най-леко. Доволна съм от себе си“, добави боксьорката.

„Не, китайката не беше непреодолима на четвъртфиналите. Мачът с нея беше равностоен. Може би имаше голямо напрежение, не знам, в момента не ми се търсят евентуални причини. Оцених, че трябва да се гордея със себе си, винаги съм се подценявала, защото по пътя разказвах за моята кариера. Аз съм започнала на 23 години, само за 10 имам световна титла, 4 златни европейски отличия, 3 участия на олимпийски игри. Да, аз трябва да съм горда, защото за 10 години постигнах страшно много неща. Винаги съм искала да съм повече и ще продължавам да се боря, но вече започвам да се радвам и на това, което имам“, заяви още Петрова.

Тя подчерта, че прекалено много обича бокса, но на този етап трябва да се види какво ще става с него на Олимпийските игри през 2028 година в Лос Анджелис.

„Това не е краят на моя олимпийски път. Прекалено много обичам бокса. Относно Игрите в Лос Анжелис, първо трябва да видим какво ще се случи с бокса. Аз се шегувам, че мога да си избера друг спорт. Ако няма проблем, може да се избера някой друг, в който няма възрастова граница, категории и килограми“, отбеляза 33-годишната състезателка.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 скъпа

    16 2 Отговор
    ако имаше чест и достойнство, щеше да бойкотираш боя с т,рав,ерса.А пък за 2028-ма не си прави сметката, защото тогава менте жените в бокса гаранция ще са повече.
    Изобщо всички спортисти трябваше да спрат това извращение.Замълчаха си ,за да се борят за едно позлатено тенеке .Това не е олимпиада , а цирк.Но щом им харесва така...
    Ето дори този бутафорен сайт налага цензура, ако наречеш нещата със истинските им имена.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Доротея

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "скъпа":

    Тя не се е била със съмнителен тип! Станимира е само на 33, а с неопределения пол се би 34 годишната Каменова! След загубата разправяше, че имало по важни неща в живота от бокса, сега щяла да продължава? Всъщност, срещата с китайката я загуби най вече последните 20 секунди! Вместо да се движи и пази, мотае се на 2 педи от китайката без вдигнат гард и чупи стойки уж голяма класа техничарка. Оная я гледа, гледа, че и нацепи един в каската, нашата налетя да си го връща, получи още поне един здрав и няколко по замазани и вие ако сте съдии какво ще отсъдите?

    Коментиран от #8

  • 5 Яйца по Пангюрски

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "скъпа":

    Аз ако бях на Станимира на мястото, щях да удрям под пояса.
  • 6 Майло

    1 2 Отговор
    Този хомосексуалист не е кой знае какво не е ли могла да ги млати, като ги гледам са една категория.
  • 7 Майло

    3 0 Отговор
    Тайван съм ги уважавал, а те излязоха пвдерасти повече не го уважавам.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Яйца по Пангюрски

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Майло":

    Не си знаел че ядът кучета и им растат койруци.

    Коментиран от #10

  • 10 Яйца по манастирски

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Яйца по Пангюрски":

    Русия са яли и плъхове по време на обсадата на Сталинград.
  • 11 Ти си

    1 0 Отговор
    ......боксьорката сподели, че не доволна от участието си.....
    Ангел Лазаров- името ба автора звучи българско но граматиката му е като на чужденец ..
  • 12 БРАВО СТАНИСЛАВА

    0 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ТЕ ОБИЧА!
  • 13 НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝

    0 0 Отговор
    АМА КАК...КАК...
    ЕДИН ОТ 40 ЗЛАТНИ КИТАЙСКИ
    МЕДАЛИСТИ НЕ СЕ ОПЛАКА ОТ НЕЩО
    А ЦЯЛ ЖИВОТ ЯДАТ....ГАРНИТУРА...🤔
  • 14 МИЛА МИ...БЪЛГАРИО..!!!

    0 0 Отговор
    СЛЕД ДАНЪЧНИТЕ
    НАЙ МЕ Е СТРАХ ОТ
    ГЕЮОВЕТЕ...
    СЕ ГЛЕДАТ ДА МЕ..
    ПРЕЦАКАТ..😱
  • 15 Механик

    0 1 Отговор
    Казано с други думи:
    Реших да играя в мъжки спорт и в крайна сметка попаднах на противник, който се води жена ама си е мъж. Спука ме от бой, ама аз не претендирам против това. Искх да съм МЪЖКО МОМИЧЕ и ядох бой като мъж. За това няма да мрънкам,а ще си посипя главата с пепел и "ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД".
    п.п.
    Понеже много обичам бокса може да си меня спорта. Ще мина в "каране на туртунетки" на 4Х100.