Last news in Fakti

17 Март, 2014 07:30 14 431 4

10-те най-богати футболисти (Част първа)

  • богати-
  • класация-
  • тиери анри-
  • роналдиньо-
  • ибрахимович-
  • неймар-
  • буфон-
  • пари

Анри има къща в Лондон, оценена на близо 7 милиона евро, както и апартамент в Ню Йорк, струващ 11 милиона

10-те най-богати футболисти (Част първа) - 1
Снимка: БТА/ AP

Футболистите са едни от най-скъпоплатените спортисти в света. Цар Футбол, наблюдаван от милиарди феновете по света, носи огромни приходи на клубовете и техните играчи. Освен спечелените купи и титли на терена, рекламните договори и спонсори пълнят касите на отборите, които плащат и огромни заплати на „работниците” си. Британското издание „Goal” направи класация на 10-те най-богати футболисти:

10. Тиери Анри

На десето място е един от най-харизматичните нападатели в последните десетилетия. 36-годишният реализатор, носил екипите на отбори като Арсенал и Барселона, е спечелил десетки титли, сред които и трофея от Шампионската лига и Висшата лига на Англия. През 2010 година Анри сменя Каталуния с Америка и преминава в Ню Йорк. Освен успешен на терена, Анри е успешен и в сделките извън него – французинът е рекламно лице на марки като Nike, Renault и Gilette. Нападателят притежава къща в Лондон, оценена на близо 7 милиона евро, както и апартамент в Ню Йорк, струващ 11 милиона евро. Състоянието му е оценено на 57 милиона евро.

9. Джанлуиджи Буфон

Капитанът на Ювентус е определян за най-успешния вратар в историята на футбола. Италианецът, извел „скуадрата” до световната титла през 2006 година, печели по 4 милиона и половина евро на година в Торино, а като рекламно лице на марки като Puma добавя още милиони в банковата си сметка. Буфон инвестира част от парите си в успешни компании, показвайки страхотен бизнес нюх. Състоянието му е оценено на 63 милиона евро.

8. Златан Ибрахимович

Въпреки че няма да играе на предстоящия Мондиал в Бразилия, Ибрахимович е едно от най-големите имена в модерния футбол. Името му, превърнало се в марка, носи приходи само при споменаването. Годишната заплата на шведа в ПСЖ възлиза на 15 милиона евро, а договорът му с Nike носи 7-цифрена сума като приход. Ибрахимович обаче не забравя откъде е тръгнал. Нападателят финансира спортен комплекс в Малмьо, където е отраснал, а освен това е социално ангажиран с различни програми и фондации. Състоянието му се оценя на 69 милиона евро.

7. Роналдиньо

Бразилецът е спечелил по-голямата част от парите си на терена. Откакто грабва световната титла през 2002 година, Роналдиньо се превръща в един от най-успешните играчи на всички времена, легенда на Барселона. В началото на своята кариера преминава от ПСЖ в Барса за 30 милиона евро, а през 2005 година печели „Златната топка” за най-добър футболист на планетата. След като печели всичко възможно с каталунците преминава в Милан за 22 милиона евро с годишна заплата от над 6 милиона плюс бонуси, възлизащи на 1 милион за сезон. Състоянието му е оценено на 78 милиона евро.

6. Семейството на Неймар

Още като играч на Сантос Неймар печели по 20 милиона на година от спонсорство с марки като Nike, Panasonic и Red Bull. През лятото на миналата година преминава в Барселона за 86 милиона евро, превръщайки се в един от най-богатите футболисти в света, макар и на толкова крехка възраст.  Трансферът му в Испания обаче предизвика скандал, довел до оставката на президента на клуба. Причината е, че от Сантос обявиха като „официална” по-ниска сума по трансфера, а по-късно се оказа, че огромна сума пари са били изплатени „под масата” на семейството на бразилеца. Въпреки всичко едно е ясно – Неймар е един от най-талантливите играчи в модерния футбол и ще носи на плещите си надеждите на бразилския народ за триумф през тази година на Мондиала, който ще е на домашна сцена. Състоянието на семейство Неймар е оценено на 80 милиона евро.

Очаквайте втора част на класацията на най-богатите футболисти на планетата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    1 2 Отговор
    ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И С КЕФ ДА СИ ГИ ХАРЧАТ
    ИГРАЯТ МОМЧЕТАТА ВСЕ ИЗВЕСТНИ ФУТБОЛИСТИ
    А НЕ СА КРАДЦИ КАТО НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ

    Коментиран от #4

  • 2 РОСЕН ВЕЛИНОВ

    0 3 Отговор
    "Очаквайте втора част на класацията на най-богатите футболисти на планетата." !?!?!? Е какво значи това...тепърва ще им ги смятате ли!!!!!!!!!!!!
  • 3 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
    САМО БМВ
  • 4 Симеон Тасев

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    ГОЛЛЛЛЕММММАААААААААА СИИИИИИИИИИИИИ НЕМА ЩО