Last news in Fakti

18 Март, 2014 07:00 8 969 4

10-те най-богати футболисти (Част втора)

  • богати-
  • класация-
  • роналдо-
  • меси-
  • кака-
  • рууни-
  • пари

Меси кара Ferrari F430 Spider, а също така в гаража му има и Audi R8

10-те най-богати футболисти (Част втора) - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Футболистите са едни от най-скъпоплатените спортисти в света. Цар Футбол, наблюдаван от милиарди феновете по света, носи огромни приходи на клубовете и техните играчи. Освен спечелените купи и титли на терена, рекламните договори и спонсори пълнят касите на отборите, които плащат и огромни заплати на „работниците” си. Британското издание „Goal” направи класация на най-богатите футболисти, които все още се подвизават по световните терени. Вижте кои са те:

5. Кака

2013 година бе разочароваща за бразилеца, който бе преследван от контузии и не бе във върхова форма в испанския Реал. Той обаче се „прибра” у дома в Милан и отново заигра с желание и амбиция. Кака се отказа от 9 милиона евро на „Сантяго Бернабеу” плюс различни бонуси, заменяйки ги за 4 милиона в тима на „росонерите”. Въпреки това 31-годишният играч си остава един от най-богатите футболисти, благодарение и на договори с марки като Adidas и Sony. Кака е собственик и на няколко луксозни апартамента в Манхатън, а общото му състояние е оценено на 82 милиона евро.

4. Уейн Рууни

Рууни се „катапултира” в тази класация благодарение на рекордния за британците контракт, който нападателят подписа с Манчестър Юнайтед. Голмайсторът прибира по 365 хиляди евро седмично в Манчестър. Общото състояние на Рууни е оценено на 84 милиона евро.

3. Самуел Ето’о

Мечтите, свързани с руския Анжи Махачкала, пропаднаха за Ето’о, след като Сюлейман Керимов „спря кранчето” и смени стратегията. 33-годишният камерунец обаче не остана без работа и премина в Челси, където ще получи 5 милиона евро само за една година.

Освен с договори с Puma и Ford, Ето’о може да се похвали с невероятна колекция от впечатляващи автомобили, оценена на 5 милиона евро. Колекцията включва коли като Bugatti Veyron, Aston Martin и Maybach Xenatec. Състоянието на футболиста е оценено на 85 милиона евро.

2. Лионел Меси

Преди няколко седмици Меси загуби от Роналдо битката за „Златната топка”. Нисичкият аржентинец, смятан от някои за най-великия футболист в историята, е втори и в тази класация. Въпреки това едва ли играчът на Барселона може да има поводи да се оплаче. Състоянието му е оценено на 146 милиона евро, а до 2018 година ще получава по 15 милиона на година в Каталуния.

Меси се радва и на дългогодишни бизнес отношения с Adidas, които му носят по близо 2 милиона в джоба на година. Заедно със звездата от Националната баскетболна асоциация Кобе Брайънт Меси е лице на турските авиолинии, а също така и на Samsung. Аржентинецът кара Ferrari F430 Spider, а също така в гаража му има и Audi R8.

1. Кристиано Роналдо

Португалецът получава по 17 милиона евро на сезон в Мадрид. Носителят на „Златната топка”, който изведе страната си до финалите на световното в Бразилия, получава по 6 милиона от Nike на година.

Роналдо има собствена марка за бельо, а също така притежава имоти в Мадрид, Лисабон и Мадера. Звездата може да се похвали с коли като Lamborghini Aventador и Bugatti Veyron. Състоянието му е оценено на 148 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 2 Отговор
  • 2 Vasil Conev

    0 2 Отговор
    Господин Джамбазов не знам от къде ви е информацията ама нека не забравяме БЕКЪМ. Неговото богатство се оценява на 200 милиона паунда.
  • 3 Денис Джамбазов

    0 2 Отговор
    Г-н Цонев, класацията включва само активни футболисти, чиято кариера все още не е приключила.
  • 4 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ТОВА СА ИЗБРАНИЦИТЕ НА СЪДБАТА ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ
    КАКВО НИ ИНТЕРЕСУВАТ ЧУЖДИТЕ ПАРИ
    НЕКА ВСЕКИ СЕБЕ СИ ДА ГЛЕДА