30 Август, 2024 17:52 1 001 2

ЦСКА излиза срещу Ботев Пловдив в опит да преодолее кризата

  • цска-
  • ботев пловдив-
  • първа лига-
  • мача-
  • футбол

Мачът е от 21:30 часа на стадион "Локомотив" в София

ЦСКА излиза срещу Ботев Пловдив в опит да преодолее кризата - 1
Снимка: БГНЕС

Двубоят между ЦСКА София и Ботев Пловдив е крайно любопитен и със сигурност ще прикове вниманието на феновете. Мачът започва в 21:30 часа на стадион "Локомотив" в столичния квартал Надежда и ще бъде ръководен от Валентин Железов.

Това е последния мач, в който ЦСКА София не може да бъде подкрепен от своята публика. Тъй като стадион "Васил Левски" е зает с концерт мачът бе преместен на стадион "Локомотив". Гостите от Пловдив пък ще имат на разположение подкрепата на 200 свои привърженици, които ще се настанят в Сектор "А". Заради късния час "червените" няма да могат да бъдат подкрепени и от деца до 14 годишна възраст.

През седмицата се разрази истинска сага с новия треньор на ЦСКА. Томислав Стипич бе уволнен, а на негово място бе назначен Александър Томаш, който изгради Спартак Варна. Ръководството на варненци не остана доволно от решението на Томаш, който се премести в ЦСКА.

Любопитното е, че само преди няколко дни Томаш победи Ботев Пловдив със Спартак Варна и сега ще може да направи същото и с ЦСКА.

В групата на "червените" за този двубой ще се завърне новото попълнение Джейсън Локило, който пропусна гостуването на Арда заради контузия. Под въпрос е централният защитник Лумбард Делова.

През седмицата "канарчетата" продадоха нападателя Мартин Секулич на руския Урал. Душан Керкез ще трябва да избира между Алека Мараш и Вини Трибуле за поста.

За последно двата отбора се срещнаха в битка за турнира за Купата на България. Ботев Пловдив победи ЦСКА София с 2:0 на "Христо Ботев" в среща реванш в полуфиналите миналия сезон. Головете тогава отбелязаха Ивелин Попов и Дилан Мертенс.

ЦСКА предостави на Ботев Пловдив 200 билета на цена от 20 лева, които са в продажба в Пловдив.

ДОСЕГАШНИТЕ МАЧОВЕ МЕЖДУ ДВАТА ОТБОРА

01.05.2024 Ботев Пловдив - ЦСКА София 2:0 (Купа на България)
17.04.2024 ЦСКА София - Ботев Пловдив 0:1 (Купа на България)
17.03.2024 ЦСКА София - Ботев Пловдив 4:0
22.09.2023 Ботев Пловдив - ЦСКА София 1:2
18.02.2023 ЦСКА София - Ботев Пловдив 3:1
19.05.2022 ЦСКА София - Ботев Пловдив 0:0
20.03.2022 Ботев Пловдив - ЦСКА София 2:0
17.10.2021 ЦСКА София - Ботев Пловдив 3:2
06.12.2020 Ботев Пловдив - ЦСКА София 0:3

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очевидец храбър

    2 1 Отговор
    У нас в кочината, всяко чудо е за 3 дни. Никой няма да остави Томаш на спокойствие! Другото, което е НАЙ-ВАЖНО, поне десет човека от футболистите в отбора на ЦСКА са ИЗЛИШНИ !!! С този отбор в момента, и Господ да дойде, не може да направи НИЩО !!!! Съдбата на Сашко ще е същата като на Акрапович. Любо Пенев е сърбал попарата и затова тарикатски им каза, че няма да се хваща на въдицата за пореден път! Нека сега всеки си отговори – Защо не допуснаха Домусчиев преди 14 години да закупи ЦСКА, при това той си е потомствен ЧОРБАР !!! А го дадоха на добрият вълк Лупи, а после и на пернишките гърнета от Титан !!! Така е в ръководството на чорбата, схемите и далавери за изкарване на бързи пари !!! Защото футболен ум и разум с пари, не се купува, той се учи и е само за можещите !!!
  • 2 КзББ и ДП

    2 0 Отговор
    Само Ботев