31 Август, 2024 13:30 1 283 1

Големите трима без титла от Шлема през 2024

  • роджър федерер-
  • рафаел нада-
  • новак джокович-
  • спорт-
  • тенис-
  • тенис на корт

С отпадането на Джокович, прекратяването на кариерата на Роджър Федерер и все по-редките появи на корта наРафаел Надал, 2024 година ще влезе в историята

Големите трима без титла от Шлема през 2024 - 1

Новак Джокович няма да добави нова титла от Големия шлем към впечатляващата си колекция през 2024 година, след като отпадна в третия кръг на US Open, победен от австралиеца Алексей Попирин. Това означава, че сърбинът ще завърши сезона без титла от Шлема за първи път от 2017 година насам.

Въпреки че Джокович успя да спечели златен медал на Олимпийските игри в Париж, единственото му голямо отличие за сезона, той не успя да защити титлата си от Ню Йорк, която спечели през миналата година. Така се затвърди тенденцията, че рядко шампионът успява да защити трофея си на US Open, като от началото на новото хилядолетие само Роджър Федерер е успявал да го направи – и то цели четири пъти.

С отпадането на Джокович, прекратяването на кариерата на Роджър Федерер и все по-редките появи на корта наРафаел Надал, 2024 година ще влезе в историята като първата от 2002 г. насам, в която нито един от тези трима легендарни тенисисти не успява да спечели титла от Големия шлем.

Неуспехът в Ню Йорк ще доведе и до значително падане на Джокович в световната ранглиста, където той ще изпадне извън топ 3. За да си осигури участие на Финалите на АТР в края на сезона, Джокович ще трябва да покаже силна игра в оставащите турнири.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 герап

    0 0 Отговор
    Алексей Попирин е толкова австралиец,колкото мечките на Северния полюс са кафеви.