1 Септември, 2024 23:01 3 191 25

Григор Димитров надви Андрей Рубльов в невероятна драма и е на четвъртфинал на US Open

  • григор димитров-
  • рубльов-
  • гришо-
  • драма-
  • победи-
  • тенис-
  • откритото първенство на сащ-
  • us open

Българинът демонстрира страхотна стабилност и психическа издръжливост 

Григор Димитров надви Андрей Рубльов в невероятна драма и е на четвъртфинал на US Open - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Григор Димитров си осигури място на 1/4 финалите, след драматична победа срещу Андрей Рубльов. Българинът демонстрира страхотна стабилност и психическа издръжливост печелейки с 6:3, 7:6, 1:6, 3:6, 6:3.

Първи сет:

Григор Димитров започна мача по блестящ начин, осигурявайки си бърз гейм на 15 с отлично сервиране. Българинът демонстрира страхотна форма и уверено взе първия си сервис гейм, поставяйки стабилна основа за предстоящия сблъсък. От своя страна, Андрей Рубльов не се остави да бъде изненадан и отговори със стабилен гейм на свой сервис. Руският тенисист показа мощни и агресивни удари и изравни за 1:1.

Във втория сервис гейм на Григор, играта стана напрегната, като Рубльов успя да стигне до дюс. Въпреки натиска, Григор запази хладнокръвие и с два мощни сервиса успя да спечели гейма си, повеждайки с 2:1. В следващия гейм Рубльов допусна две двойни грешки, а след това и две непредизвикани грешки, което позволи на Григор да реализира пробив и да увеличи преднината си на 3:1.

Рубльов започна силно в сервис гейма на Димитров, спечелвайки първите две точки и достигайки до три точки за пробив по време на гейма. Въпреки натиска, Григор демонстрира невероятна устойчивост и с уникален бекхенд по правата успя да затвори гейма в своя полза. Руснакът взе медицински таймаут след като си нарани ръката при удар с ракетата. 4:1

Рубльов е добре след медицинския таймаут и бързо спечели сервис гейма си, намалявайки изоставането си. Геймът на Григор обаче премина през трудности, като отново се стигна до дюс. Въпреки напрежението, Григор показа железни нерви и успешно затвори гейма, увеличавайки преднината си на 5:2.

Въпреки трудностите, Рубльов успя да спечели сервис гейма си, оставяйки Григор Димитров да сервира за спечелване на първия сет. Българинът изигра много стабилен гейм на свой сервис, завършвайки го с ас и прибави първия сет в своята сметка. 6:3

Втори сет:

Вторият сет започна мечтано за Григор, който получи три точки за пробив в сервис гейма на Рубльов. Руснакът обаче се амбицира и успешно неутрализира опасността и откри резултата във втория сет. Българинът бързо се върна в играта, започвайки сервис гейма си с уникален форхенд уинър по правата, последван от три бързи точки, с които изравни резултата в сета. 1:1

Рубльов спечели лесно сервис гейма си, изглеждайки все по-стабилен и уверен на корта. Григор обаче имаше труден сервис гейм, в който се стигна до две точки за пробив в полза на руснака. Въпреки напрежението, българинът успя да измъкне гейма и резултатът става 2:2.

Поредните сервис геймове на двамата тенисисти се развиха по идентичен начин, като и Григор Димитров, и Андрей Рубльов започнаха с изоставане от 0:30. Въпреки трудностите, и двамата успяха да спечелят сервис геймовете си, като резултатът стана 3:3.

Рубльов спечели бърз и категоричен сервис гейм на 0, повеждайки с 4:3. В следващия гейм Григор Димитров имаше проблеми на свой сервис, които руснакът успешно експлоатира. Рубльов реализира пробив и увеличи преднината си на 5:3 и ще сервира за спечелването на втория сет.

Григор Димитров се възползва от слабия сервис гейм на Рубльов и успя да върне пробива, възстановявайки надеждите си за спечелване на втория сет. След това българинът спечели своя сервис гейм на 30, изравнявайки резултата в сета на 5:5.

Рубльов спечели убедително следващия гейм, осигурявайки си минимум тайбрек във втория сет. Григор Димитров, обаче, също демонстрира силна игра и спечели своя гейм, което доведе до тайбрек, който ще реши изхода на сета.

Тайбрекът започна по-добре за Рубльов, който успя да направи минипробив и поведе. Въпреки това, Григор Димитров постепенно наложи своята воля и успя да обърне развоя на играта, като в крайна сметка прибави втория сет в сметката си. 7:6(3)

Трети сет:

Третият сет започна с много дълъг и напрегнат сервис гейм за Григор Димитров, който в крайна сметка завърши с пробив за Рубльов. Руснакът поведе с 1:0 на старта на третия сет и затвърди пробива с бърз сервис гейм на 15, увеличавайки преднината си на 2:0.

Рубльов получи две точки за нов пробив в сервис гейма на Григор, но българинът запази самообладание и показа здрави нерви, успявайки да спечели гейма и да намали изоставането. В следващия гейм руснакът отново показа стабилна игра и бързо спечели своя сервис гейм, повеждайки с 3:1, като изглежда най-накрая е намерил правилния ритъм в играта си.

След нов маратонски гейм, Рубльов успя да реализира втори пробив в сета и поведе с 4:1. Играта на Григор определено изпадна в криза в третия сет, което позволи на Рубльов да доминира. Руснакът спечели следващия си сервис гейм само за 38 секунди, увеличавайки преднината си на 5:1, а след това реализира трети пробив и печели сета с 6:1.

Четвърти сет:

Рубльов започна четвъртия сет уверено, като спечели първия си сервис гейм на нула. Григор, който изглежда има някакъв проблем с коляното, успя да се мобилизира и също спечели своя сервис гейм на нула, изравнявайки резултата в сета на 1:1.

Григор Димитров достигна до три точки за пробив в сервис гейма на Рубльов, но не успя да ги реализира, което позволи на руснака да поведе с 2:1. След това последва труден сервис гейм за Григор, но българинът успя да се задържи в резултата, изравнявайки на 2:2 в четвъртия сет.

Рубльов спечели следващия си сервис гейм убедително, като се възползва от мощния си форхенд и отново поведе в сета с 3:2. Руснакът продължи да играе на високо ниво и успя да реализира пробив, повеждайки с 4:2 в четвъртия сет, поставяйки Григор под сериозен натиск.

Рубльов продължи с доминиращата си игра, като спечели следващия си сервис гейм бързо и убедително, предизвиквайки грешки от страна на Григор. Руснакът поведе с 5:2, което принуди Димитров да сервира за оставане в сета. Българинът успя да спечели сервис гейма си, благодарение на добре пласираните си сервиси, и намали изоставането си на 5:3.

Рубльов затвърди силното си представяне с нов убедителен гейм, който му донесе успеха в четвъртия сет. Така, при резултат 6:3 в полза на руснака, мачът ще бъде решен в решаващия пети сет, който ще определи крайния победител.

Пети сет:

В решителния пети сет Григор Димитров започна с убедителен сервис гейм, спечелен на 30, демонстрирайки стабилност и концентрация. Андрей Рубльов отговори със същото, печелейки своя сервис гейм също на 30. Играта изглежда равностойна, като и двамата тенисисти показват, че ще се борят до последно за победата.

Григор Димитров отново излезе напред в резултата, след като спечели бърз сервис гейм на 0. Играта му изглежда все по-стабилна и уверена, като българинът демонстрира отлична форма и контрол над ситуацията. Григор Димитров изигра невероятен гейм на ретур, успявайки да пробие и да поведе с 3:1 след феноменално разиграване.

Григор Димитров затвърди пробива след бърз и доминиращ гейм и затвърди контрола си в решаващия пети сет. Андрей Рубльов също успя да спечели своя сервис гейм, намалявайки изоставането си в решаващия пети сет до 4:2. Руснакът демонстрира стабилност и намерение да се върне в мача, като ще се опита да намали дистанцията още повече.

Андрей Рубльов достигна до две точки за пробив, но Григор Димитров показа стабилна психика и успя да ги отрази. След уникално разиграване, българинът поведе в гейма и с ас по правата затвърди преднината си, повеждайки с 5:2 в решаващия пети сет. Андрей Рубльов спечели бърз гейм, завършвайки с ас по правата, и намали изоставането си на 5:3. Сега Григор Димитров ще трябва да сервира за мача и за място на 1/4 финалите.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Браво

    47 1 Отговор
    Браво. Поздравления!
  • 3 редник

    43 1 Отговор
    Браво и още успехи!
  • 4 Глп

    34 2 Отговор
    Ама как мий кефффф!
  • 5 нашия

    26 7 Отговор
    мач който трябваше да вземе с 3-0 стана драматичен ,но всичко е добре щом свтршва добре.....
  • 6 Анализатор

    33 36 Отговор
    Браво Гришо!
    До пълно унищожаване на рублите и копейките по цял свят!

    Коментиран от #13

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 нашия

    4 7 Отговор

    До коментар #8 от "Гришнята":

    не е в Турция .....явно......като всички в българския "шоу бизнес".....
  • 10 Дюдю

    29 1 Отговор
    Гришо е в добра серия, а и след изненадващото отпадане на Ноле ми се струва,че играе по-агресивно (в добрия смисъл). Успех!
  • 11 пешо

    22 4 Отговор
    ПОКЛОН ПРЕД ГРИШО

    Коментиран от #16, #20

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 пешо

    8 8 Отговор

    До коментар #6 от "Анализатор":

    АНАЛизатор в живота те са приятели
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Град Козлодуй

    8 5 Отговор
    Браво господин Димитров✌
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 БГ тълпа

    1 15 Отговор

    До коментар #11 от "пешо":

    Поклон и пред Пулев и Сузанита
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Брех

    2 7 Отговор
    Дан му се надяваш.. ! Сигурно Рубльов е забравил да го похвали преди мача !
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ха ха

    2 2 Отговор
    Психическа издържливост? Срина се в третия сет... Спряхме да му броим двойните грешки. Истина е, че на Рубльов му се получаваше всичко, но играеше ва банк. Гришо, вместо да заложи на точността и търпението, се водеше по акъла на опонента си да прави рискови удари. Сам се изкара от равновесие.
  • 25 Хасково

    1 0 Отговор
    БРАВО