2 Септември, 2024 05:55 4 171 5

Щастливият Григор Димитров: Наслаждавам се на момента ВИДЕО

  • григор димитров-
  • тенис-
  • сащ-
  • андрей рубльов

Българинът се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ

Григор Димитров бе много щастлив след класирането си за четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис при мъжете - US Open, предаде ФОКУС.

Българинът стигна за първи път за тази фаза след 2019-а година когато игра полуфинал след успех преди това срещу легендата и свой кумир Роджър Федерер.

Тази година той стигна до "Топ 8" след труден успех над 6-ия в света и негов добър приятел Андрей Рубльов, а от трибуните успеха изгледаха Серина Уилямс и певицата Алиша Кийс.

"Мисля, че първите два сета играх много добре. Тялото ми обаче започна да се разпада поради някаква причина. Знаех, че той няма да се откаже и ще продължи да се бори.

Трябваше да остана търпелив и да си дам време, за да преодолея тези проблеми. Това беше моментът, в който опитът си каза думата. Разбира се и тази невероятна атмосфера.

Наслаждавам се на момента. Имах трудни мигове, тежки седмици. Подлагах тялото си на тежки натоварвания, но винаги опитвам да се подобрявам във всяка една ситуация и да ставам по-завършен играч.

Чувствам се много зрял. Това е битка, която водиш всеки ден. Опитът е много важен в нашия спорт. Ако бях преди 5-6 години, щях да загубя този мач. Сега обаче знаех какво трябва да направя. Опитах да направя всичко, каквото мога", заяви Григор Димитров след успеха.

В битка за място на втори полуфинал на US Open в неговата кариера, българинът ще срещне спечелилия измежду детронатора на Новак Джокович - Алексей Попирин и 20-ия в схемата Франсис Тиафо от САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юесоупън

    13 0 Отговор
    След като Джокович отпадна, турнирът е с доста отворен финал.
  • 2 Бамбука

    12 1 Отговор
    Супер Гришо ! Продължавай напред за радост на тези, които те обичат.
  • 3 парад на валутите

    2 2 Отговор
    Трудно срещу Рубльов. Сега ще му трябва много късмет срещу Доларес, за да стигне до Еврос.
  • 4 Който го може, си го може..

    3 1 Отговор
    ....дори и на един крак, и отчасти с 50% и на втори сервис ,

    с нерви от камък , в решаващ 5 -ти сет, отказа Рублев от надпреварата турнира .



    - Не спортист, а желязо - шведска стомана !

    Браво Грегоре и пожелавам успех над Тиафо !

    Коментиран от #5

  • 5 Ивелина

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Който го може, си го може..":

    А ти се научи да пишеш правилно името на ГрИгор!