6 Септември, 2024 05:18 9 120 15

Илиан Илиев: Не обвинявам Кръстев за червения картон, следващите два мача ще са различни

  • илиан илиев-
  • лига на нациите-
  • футбол

Антов и в други мачове е играл на тази позиция, но получи удар в крака през първото полувреме, което му се отрази по-нататък, за съжаление, заяви националният селекционер

Следващите съперници на България в група С3 на турнира на УЕФА Лига на Нациите са с една идея с по-голямо самочувствие от Беларус, смята националният селекционер Илиан Илиев, цитиран от БТА.

Първата среща на лъвовете завърши 0:0 в унгарския град Залаегерсег, а в неделя предстои втория двубой – домакинство на Северна Ирландия в Пловдив. Четвъртият отбор в потока е Люксембург, с който България играе на 12-и октомври и 15-и ноември.

"Другите два отбора вероятно няма да ни дадат така да разиграваме. Специално Северна Ирландия залагат на дълги топки, единоборства, отнемане втора топка. Разбрах, че за победата над Люксембург с 2:0 двамата централни защитници вкарват головете, значи е от статични положения. Ако свалим топката на земята и с публиката, ако се представим на ниво, можем да победим", разкри очакванията си за втората среща от турнира Илиев.

Ясно е, че след като беше отстранен с червен картон, Филип Кръстев няма да бъде на разположение за неделния двубой. Треньорът на България се спря и на този момент, като освен това му зададоха въпрос и как ще бъде компенсирана липсата на плеймейкъра на ПЕК Цволе (Нидерландия).

"За червения картон не можем да обвиняваме никого. Имал е желание да отнеме топката, закъснял е и това стана. Единствено го обвинявам, че няма да играе в следващия мач". Илиев вече отказа да обвинява юношата на Славия, а заяви, че е доволен от целия отбор и стремежа им да спечелят и с човек по-малко.

"Кой ще компенсира отсъствието му? Имаме 22 полеви и 3 вратари. В миналите контроли променихме по 5-6 човека. Но това са моменти, в които някой може да излезе сега и да удари по масата".

После треньорът коментира и представянето на Валентин Антов като дефанзивен халф, заменил планирания предварително, но заболял Георги Костадинов.

"Антов и в други мачове е играл на тази позиция, докато в клуба си е централен защитник в тройката. Ние обаче не играем с трима и халфбекове. Но получи удар в крака през първото полувреме, което му се отрази по-нататък, за съжаление. Изключително важен играч е, но го сменихме, защото бяхме предприели да завършим с по-офанзивни играчи като Мартин Минчев и Иван Минчев".

В турнира Лига на Нациите победителите във всяка група се класират за участие в по-горна дивизия от следващото издание. Заелите 2-ите места отбори влизат в плейофна система за изкачване или запазване на местата си. Лигата на нациите 2024/25 обаче ще бъде частично свързана с квалификациите за Мондиал 2026, където четирите най-добри некласирани през стандартните квалификации тимове ще получат право на участие в баражи за следващото първенство на планетата.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да да

    22 1 Отговор
    На Абито да го накажеш с двойна премия! Ала-бала туристи за здраве...
  • 2 Артилерист

    24 3 Отговор
    И тоз взе да се обяснява и да обещава светли бъднини. Филип Кръстев не беше ли левскар? Те там са галеници и са свикнали грубостите да им се прощават. Няма да забравя как Курдов счупи с лакът врата на Динко Димитров и прекъсна футболната му кариера. А момчето беше толкова обещаващ централен защитник и заедно с батко си Георги бяха на път да направят най-добрата двойка централни защитници в историята на ЦСКА и на националния отбор...

    Коментиран от #3

  • 3 Левски 1914

    7 21 Отговор

    До коментар #2 от "Артилерист":

    Но цска ФАЛИРА момче, вдругиден ще си спомните за него.

    Коментиран от #5

  • 4 Джон Деп

    22 1 Отговор
    Филип Кръстев толкова си може. С дълго осуквяне около себе си и закъснели пасове от него, толкоз. Лошото е , че не се проба с друг, а все с него опитва Илиан Илиев. Е, сега рефера му даде шанс. Да опита и Илиан с някой по ставащ. А и да ги научи другите халфове и нападатели, че се действа на скорост и топката се рита силно във вратата.
    Простичко е , но не е за прости хора..
  • 5 Артилерист

    22 4 Отговор

    До коментар #3 от "Левски 1914":

    ЦСКА го фалира левскарската управа на БФС, но благодарение на красивата игра на цесекарчетата на Хр. Янев в трета дивизия, мощната подкрепа на повече от половин България и нежеланието на хората да гледат телевизията на Домусчиеви без ЦСКА, отборът беше скоротечно върнат в А група, младежо. Левски имаше и има повече дългове от ЦСКА, но беше спасен от футболната ..... да не последва съдбата на ЦСКА и да ходи да рита по селата. Ти си направи изводите кой ръководи българския футбол през демокрацията и защо той е на това дередже.

    Коментиран от #7, #11

  • 6 Кано

    24 1 Отговор
    Само какви смачкани душевно са Бълг.играчи.Без самочувствие излезнали насила.Само Десподов ставаше,ама това е материала на този етап.Играчи като четвъртите в света,няма да има скоро.
  • 7 Левски 1914

    14 21 Отговор

    До коментар #5 от "Артилерист":

    И друг път съм писал , футбола в България го съсипаха Борисов, Домусчиев и Ганчев!

    Коментиран от #10

  • 8 Един българин

    22 1 Отговор
    Не са научени да играят с пасове настрани и назад не стават нещата,няма и надиграване един на един а пред гола сме същите калитковци
  • 9 Един българин

    23 0 Отговор
    След поредния слаб мач имам само една дума.НЕМОЖАЧИ!!! и АМАТЬОРИ. Две думи от мене
  • 10 Допълнение

    22 3 Отговор

    До коментар #7 от "Левски 1914":

    И Вуцов с Батето,Цялото БФС по време на Михайлов,Сикаджиите ,Висаджии, Сираков... Тото схеми ,Коце Маца,Баца ,Фаца...
  • 11 Мунчо

    5 22 Отговор

    До коментар #5 от "Артилерист":

    А кой попречи на ЦСКА да изплаща дълговете си, които имаше и по този начин да не се излага с припознаване, сливане и т.н....??? Защо вие феновете не бяхте обединени в този момент и не помогнахте финансово...??? Защо ощетихте държавата по този начин и се отървахте да не плащате всички тези милиони, които щяха да влезнат в бюджета...??? Защо смятате, че Левски е бил "спасен" от БФС, при положение, че има споразумение с НАП и си изплаща дълговете...??? И още много въпроси мога да ви задам, но отговора ще е само един..!!! И той е, че не Левски е "галеник"....

    Коментиран от #13

  • 12 Гларуса

    23 1 Отговор
    толкова си можете бе, и треньора и селекцията , карай я без обещания ..........
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Митев

    24 0 Отговор
    И аз да се изкажа, макар и малко неподготвен, България игра само едно полувреме,момчетата рухнаха, треньора много закъсня със смените,не мога да разбера като не стават въздушните удари защо не стрелят по земята и винаги във вратаря се целят и никога в ъглите на вратата,да не говорим че нямаше кой да стреля от втора линия(извън наказателното поле),очаквах Ахмедов да вкара някой гол с глава, когато беше в Дунав поне това го умееше,ама то за 8 минути чудеса не стават......
  • 15 Аз пък обвинявам треньора!

    1 0 Отговор
    Рибата мирише от главата!