9 Септември, 2024 04:52 1 255 13

Синер отнесе Фриц на финала на Откритото първенство на САЩ ВИДЕО

  • яник синер-
  • тейлър фриц-
  • финал

Италианецът получи чек за 3,6 милиона долара след победата с 6:3, 6:4, 7:5

Италианецът Яник Синер завоюва титлата от Откритото първенство на САЩ по тенис при мъжете, а с това взе и чек за 3,6 милиона долара от наградния фонд, предаде БНР.

Във финала в Ню Йорк пред препълнените трибуни на корт "Артър Аш" водачът в световната ранглиста победи американеца Тейлър Фриц с 6:3, 6:4, 7:5 за 2 часа и 17 минути.

Интрига в срещата до голяма степен липсваше, а очакванията на специалистите 22-годишният Синер да се поздрави с втората си титла от Големия шлем се оправдаха.

Мачът започна с пробив за италианеца, но Фриц, който дебютира във финали на турнири от Шлема, бързо се съвзе и върна пробива, за да поведе дори с 3:2 гейма.

Последва обаче нова серия за Синер, който спечели следващите четири гейма и взе първия сет.

Във втория двамата тенисисти печелеха подаванията си сравнително лесно, докато не се стигна до десетия гейм. В него Синер успя да осъществи нов пробив, което му донесе спечелването и на втората част на мача.

Най-драматичен се оказа третият сет. В него при резултат 3:2 гейма Синер имаше две точки за пробив, но Фриц ги отрази. Американецът изравни геймовете за 3:3, а след това реализира и пробив, с който се оказа с 5:3 напред в резултата. Той обаче не успя да затвори сета, позволи на Синер да изравни при 5:5, а след това италианецът не пропусна възможността да направи и още един пробив, който да му донесе победата и мечтания трофей.

Синер, който по-рано през годината спечели Откритото първенство на Австралия, стана първият италианец, който става шампион при мъжете на "Флъшинг Медоус". В същото време Фриц пропусна да донесе първа титла за американския мъжки тенис от 2003 година насам, когато в същия турнир триумфира Анди Родик. Той обаче ще може да се задоволи с 1,8 милиона долара от наградния фонд.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Йеронимус БОШ

    5 0 Отговор
    Победител е ЯНЧО Допинга ! ?
  • 3 ЕПИхлорХИДРИН

    4 0 Отговор
    Голям срам и излагация ! Официално хванат 2 пъти с допинг - да спечели турнир .
    А още повече и ДА НЕ Е ОСВИРКВАН от цялата публика ! ! !
    Нямат ли чувство за справедливост американците ?
  • 4 В Името На Вимето

    4 0 Отговор
    Какъв е смисъла от Световна Допинг Комисия , щом ОПРОЩАВА доказано допингиран и е приема на секундата СМЕШНОТО и АБСУРДНО обяснение , че УЖ масажиста му бил виновен , че бил пипал препарата ?

    ?
  • 5 э абаротное

    3 0 Отговор
    Голямо падение за морала и принципите за честност в спорта !
  • 6 Баба Меца

    2 0 Отговор
    Хора , спортисти , ползвайте допинг. Ако ви хванат - измийте си ръцете с масажиста и сте готови !
    Стига да сте от богоизбраните любимци на Световната организация по допинга !
  • 7 Ричард Естес

    2 0 Отговор
    Кой е истинския победител в ЮС оупън ?
    Янко , масажиста , допинга , съперника му Фриц или тези , които го пуснаха да играе ?
    Кой ?
  • 8 Ото фон Щирлиц

    2 0 Отговор
    Аз мисля , че Синер на секундата трябва да подари спечелените от турнира пари , барабар с купата на ДОПИНГ КОМИСИЯТА , която го опрости и му позволи да играе ! Така е честно и правилно , в тази нечестна организация !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 уртумурдук

    0 0 Отговор
    Ура !