20 Септември, 2024 08:44 508 0

Даниел Дюбоа уволнил треньора си дни преди двубоя с Антъни Джошуа

  • даниел дюбоа-
  • антъни джошуа-
  • ibf-
  • тежка категория-
  • бокс

До най-голямата битка в живота на 26-годишния мъж остават само няколко дни

Даниел Дюбоа уволнил треньора си дни преди двубоя с Антъни Джошуа - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Във Великобритания се появиха странни слухове, че шампионът на IBF в тежка категория Даниел Дюбоа е уволнил треньора си само дни преди сблъсъка с Антъни Джошуа. В събота вечер Трипъл Ди се изправя срещу Ей Джей на стадион „Уембли“ очакват се 96 000 зрители за зрелището.

Екипът на Даниел Дюбоа се опита да изясни слуховете. Британският титан в тежка категория в момента е в Лондон, където изпълнява медийните си задължения преди сблъсъка с Антъни Джошуа в събота вечер на стадион "Уембли".

Въпреки това неговият треньор Дон Чарлз не беше забелязан никъде по време на големите пристигания във вторник или на публичните тренировки на следващия ден. Отсъствието на Чарлз доведе до спекулации, че Дюбоа е сменил треньора си преди този уикенд.

Въпреки това talkSPORT.com беше информиран от представител на "Куинсбъри" на Франк Уорън, че Чарлс остава главен треньор на Дюбоа и ще бъде в неговия ъгъл, както е планирано за двубоя с Джошуа

Това се случва, след като бившият боксьор Спенсър Ферон, който сега е медийна личност, заяви пред The Stomping Ground: "Не се съмнявам, че Дон Чарлз може да се наложи да се появи... След мача с Усик бащата на Даниел Дюбоа ме помоли да дойда в дома му, при когото отидох, и ми каза, че иска да се отърве от Дон и че не е сериозно. Умолявах го да задържи Дон Чарлз, така че Дон не знае това, но те искаха да се отърват от него“.

"Така че виждам много дупки в играта на тези хора там, а и бащата на Даниел Дюбоа е странен човек... Нямам нищо против Дюбоа, той е чудесно дете, но ще се събуди и ще разбере, че се възползва от стария си човек, защото баща му взима неговите решения. Дюбоа не може да си позволи да бъде въвлечен в подобна драма преди двубоя“.

До най-голямата битка в живота на 26-годишния мъж остават само няколко дни. През юни Дюбоа беше повишен от временен в пълен световен шампион на IBF, след като Олександър Усик освободи титлата, за да се бори за реванш с Тайсън Фюри на 21 декември. Следователно той ще направи първата защита на пояса срещу Ей Джей, но това не е единственото, което е на дневен ред. Победителят ще получи билет за грандиозен сблъсък с Фюри или Усик.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА