20 Септември, 2024 14:43 266 0

Пьотр Нестеров се класира за четвъртфиналите на сингъл и за полуфиналите на двойки на турнир в Румъния

  • пьотр нестеров-
  • тенис-
  • класира-
  • турнир-
  • клей-
  • румъния

За място на четвъртфиналите той ще играе срещу Том Генч от Германия

Пьотр Нестеров се класира за четвъртфиналите на сингъл и за полуфиналите на двойки на турнир в Румъния - 1
Снимка: БГНЕС

Националът на България за Купа "Дейвис" Пьотр Нестеров се класира за четвъртфиналите на сингъл и за полуфиналите на двойки на турнира на клей в Сату Маре (Румъния) с награден фонд 25 хиляди долара.

Поставеният под №3 в схемата на сингъл направи обрат и победи с 4:6, 6:2, 6:2 Марцел Бартакович (Унгария). Срещата продължи 2 часа и 11 минути.

След загубата на първия сет българинът доминираше. Той поведе с 5:0 гейма във втората част и с 5:1 в третата, за да реализира пълен обрат.

Така за място на четвъртфиналите Нестров ще играе утре срещу №8 в схемата Том Генч (Германия).

В надпреварата на двойки българинът и Владислав Орлов (Украйна), водачи в схемата, достигнаха до полуфиналите без игра след отказване на италианците Федерико Чина и Пиетро Марино. Така за място на финала те ще срещнат №3 в схемата Филип Дуда и Давид Поляк (Чехия).


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА