1 Октомври, 2024 07:12 4 725 15

Европейска шампионка в художествената гимнастика заменя България с Армения ?

  • елвира краснобаева-
  • художествена гимнастика-
  • гимнастичка-
  • българия-
  • армения

Причината за решението не е само спортно-техническа, а е свързана с лични проблеми в семейството

Европейска шампионка в художествената гимнастика заменя България с Армения ?  - 1
Снимка: БГНЕС

Бронзовата медалистка на лента от Европейското първенство в Будапеща - Елвира Краснобаева публикува леко загадъчен пост н социалните мрежи. Той навежда на мисълта, че гимнастичката повече няма да се състезава за България.

Все още обаче няма нищо официално обявено от федеразията по художествена гимнастика.

Ето какво написа Краснобаева:

"За мен беше чест да представям България. Благодаря на всички за всичко", написа Краснобаева в Инстаграм.

Елвира Краснобаева е на 16 години, родена е в Санкт Петербург. Когаго е на шестгодишна възраст семейството ѝ се мести във Варна, където тя тренира художествена гимнастика в клуб „Грация”.

През 2021 г. получава българско гражданство, а през 2022 стана европейска шампионка на обръч за девойки. През 2022 г. грацията спечели титлата за девойки на топка, а заедно със своите съотборнички взе злато и в отборното класиране. През 2024 Краснобаева дебютира на Европейско във възраст жени и завоюва бронз на лента и злато отборно.

Различни източници твърдят, че Краснобаева ще се състезава за Армения, а баща ѝ написа в социалните мрежи, че причината за решението не е само спортно-техническа, а е свързана с лични проблеми в семейството.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    11 12 Отговор
    Пеперудка,каца от цвят на цвят.А може и пчеличка да е?Важното за нея и такива като нея е да изсмукват блага от някой дащен мераклия да се хвали със спечелени медали.Като БОК например.
  • 2 Никой не държим на сила

    23 1 Отговор
    Пожелаваме и успешно продължение на спортната кариера.
  • 3 Моарейн

    20 2 Отговор
    Нищо загадъчно няма. Който следи ХГ отблизо, знае, че Краснобаеви са обидени на родната федерация, защото не пуснаха Елвира да играе в Париж. След месеци плювни и обиди в сураттефтеря от мамичка Краснобаева и отровна атмосфера в отбора, създадена от самата Елвира, това е логичното развитие на нещата. Единственото неясно засега е дали от БФХГ ще спрат правата ѝ за една година или ще ѝ разрешат да се състезава за Армения. За съжаление (или може би не чак толкова) нац. ни отбор остава с една единствена състезателка на световно ниво - Стилияна Николова с уговорката, че трябва да овладее психиката си. Останалото е Боряна Калейн, която едва ли ще повтори успеха от олимпиадата, и девойчета, които има да изядат още мноооого хляб, за да се приближат дори на милимунда до най-добрите. това е горчивата реалност.

    Коментиран от #12

  • 4 ЧУДЕСНО

    12 22 Отговор
    взимат й и българското гражданство и да й дадат арменско…много се тачи търси и е ценно. Всеки руснак по малко у нас е добра новина!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 АВС

    2 2 Отговор
    "федеразията"
  • 9 Миризлив пор

    11 1 Отговор
    Всички федерации се оказа че са от "велики хора" а спортистите да някакви си там мрънкащи. Като се започне от гимнастика, щанги, плуване, шах... А бе нещо ни е сбъркано, хората носещи медали да са подчинени на федерации на които им пука само за пари а не за спортисти.
  • 10 ИванКайман

    3 4 Отговор
    Не можа да се интегрира и таз убавица. А как разчитахме...
  • 11 Пешо

    0 7 Отговор
    Дамата е украинка.За сведение.
  • 12 456

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Моарейн":

    Определено има защо Елвира да бъде недоволна. Гледах Европейското, гледах и Олимпиадата. Елвира е поне с 2 класи над Стилиана. Очаквах, че Елвира ще играе на Олимпиадата, но явно и там в ХГ се въртят някакви уговорки. Поне за мен е така. Не мога да си обясня, не участието на Елвира на Олимпиадата.

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Моарейн

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "456":

    В интерес на истината и аз мислех, че на ОИ трябва да играе Елвира, но не вместо Стили, а вместо Боряна.
  • 14 Какви сме

    1 1 Отговор
    Жалко много наистина това момиче беше огромната ни надежда но и в тази федерация нещо изглежда не е наред?!
  • 15 Сандо

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "456":

    Ами логичният отговор е защото е рускиня.А нормалният е защото от десетилетия този спорт е един змиярник,и то в международен мащаб.