3 Октомври, 2024 12:59 535 6

Втори трофей за Меси с Интер Маями (ВИДЕО)

  • лионел меси-
  • интер маями-
  • футбол-
  • трофей

С два гола за победата се отличи Лионел Меси

Втори трофей за Меси с Интер Маями (ВИДЕО) - 1

Интер Маями спечели за първи път в историята си редовния сезон на МЛС. Това стана факт след постигнатия успех с 3:2 като гост на Кълъмбъс Крю. С два гола за победата се отличи Лионел Меси, който спечели втория си трофей като играч на „чаплите“, след като през 2023 г. ликуваха с Купата на Лигите.

Меси откри резултата в 44-ата минута, когато с гърди овладя пас на границата на наказателното поле, а след това се освободи от двама защитници и прати топката във вратата на Патрик Шатъл. В петата минута на добавеното време на първата част аржентинецът удвои с прецизно изпълнен пряк свободен удар.

Веднага след почивката Диего Роси върна един гол за домакините с техничен удар от наказателното поле - 1:2. В 48-ата минута Луис Суарес върна на Интер Маями аванса от два гола, след като се възползва от сблъсък на вратаря Шатъл със защитник на домакините.

След час игра Кълъмбъс Крю получи право да изпълни дузпа заради игра с ръка на Ноа Алън в наказателното поле. Камило Ернандес беше точен от бялата точка и намали изоставането си на тима си на 2:3. Само три минути по-късно домакините останаха с човек по-малко, след като Руди Камачо получи втори жълт картон.

Шест минути преди края Кълъмбъс Крю получи втори 11-метров наказателен удар и шанс да изравни. Този път в наказателното поле с ръка игра Йън Фрей. Камило Ернандес отново изпълни, но този път ударът му беше спасен от Дрейк Келъндър.

С този успех Интер Маями събра актив от 68 точки и оглавява класирането на Източната Конференция с 11 точки аванс пред втория Кълъмбъс Крю. Два мача преди края на редовния сезон „чаплите“ са недостижими за основния си конкурент за първото място в редовния сезон и притежанието на Съпортърс Шийлд. Лос Анджелис Галакси, който спечели с 3:1 гостуването си Колорадо Рапидс, е първи в Западната Конференция, но изостава на седем точки зад Лео Меси, Луис Суарес и компания.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тортиля

    2 0 Отговор
    Втори трофей замеси Меси с "Интер"- Маями.
  • 2 ?!?!

    3 0 Отговор
    И къде е видеото?

    Коментиран от #3

  • 3 Да знаеш

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "?!?!":

    В Тубата.
  • 4 Меси е медиен балон

    1 1 Отговор
    Меси Дузпата само се разхожда по терена.
  • 5 Да знаеш

    1 1 Отговор
    Меси Провала е най-слабият в историята!
  • 6 плюс минус

    0 0 Отговор
    Защо екипът на Меси и на отбора е с цвят "пепел от рози"?