7 Октомври, 2024 21:30 648 3

Андрес Иниеста спира с футбола след 38 трофея и 1016 мача

  • андрес иниеста-
  • футбол

В своите профили в социалните мрежи Иниеста сподели видео, в което известни треньори говорят за него

Андрес Иниеста спира с футбола след 38 трофея и 1016 мача - 1

Световният и европейски шампион Андрес Иниеста потвърди информациите, че спира с футбола. 40-годишният испанец слага край на великата си кариера, през която той спечели 38 трофея и изигра 1016 мача.

В своите профили в социалните мрежи Иниеста сподели видео, в което известни треньори говорят за него. Сред тях са имена като Луис ван Гаал, Джосеп Гуардиола, Висенте дел Боске и др.

“Играта продължава”, гласи текстът към публикацията на халфа. По всичко личи, че той е оставил за вторник (8 октомври) основната част от своето сбогуване с кариерата на активен футболист.

Датата не е избрана случайно, тъй като през по-голямата част от кариерата си той носеше фланелката с номер 8 в клубните си отбори. Относно бъдещите си планове, наскоро полузащитникът призна, че смята да си изкара треньорски лиценз, а също така никога не е криел желанието си да се завърне в Барселона.

Иниеаста беше без клуб от лятото насам, след като прекара миналия сезон в Емирейтс Клуб от ОАЕ. Той продължил да тренира самостоятелно и да поддържа формата си в Дубай, но предвид своя неуспех да си намери нов клуб е решил да окачи бутонките.

В Барселона Иниеста прекара най-добрите години от кариерата си. Произлязъл от прословутата “Ла Масия”, в период от 16 години той изигра 674 мача с 57 гола и 135 асистенции за първия състав на Барса, превръщайки се в един от най-великите футболисти на клуба, с който спечели впечатляващите 32 трофея, включително 9 титли в Ла Лига и още 4 в Шампионската лига. Освен това полузащитникът прекара 5 сезона в японския Висел Кобе, където прибави още 3 трофея в своята колекция.

Дон Андрес е икона не само на Барселона, но и въобще на испанския футбол. Именно с неговия гол на финала на Мондиал 2010 Испания спечели единствената си световна титла до момента, а освен това той е двукратен европейски шампион от 2008 и 2012 година. За мъжкия състав на своята родина халфът записа 131 двубоя с 14 попадения и 30 асистенции.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Галигео Галигей

    11 1 Отговор
    Велик!👍👍👍
  • 2 Фергюсън

    10 1 Отговор
    На пръсти се броят такива като него. Железен войник които винаги е в час.
  • 3 Хито

    1 1 Отговор
    Шматарок , може само да мирише бутонките на Кучето.