7 Октомври, 2024 18:45 819 2

Манчестър Сити спечели съдебна битка срещу Висшата лига

  • манчестър юнайтед-
  • футбол-
  • висша лига-
  • съд

Независим панел определи правилата на Премиър Лийг относно търговски сделки между клубове и асоциирани страни, както е например договора на “гражданите” с Етихад, за незаконни

Манчестър Сити спечели съдебна битка срещу Висшата лига - 1

Манчестър Сити спечели съдебна битка срещу Висшата лига за правилата, свързани с комерсиални договори. Независим панел определи правилата на Премиър Лийг относно търговски сделки между клубове и асоциирани страни, както е например договора на “гражданите” с Етихад, за незаконни. Този казус е напълно независим от големия процес, който разглежда 115-те обвинения, повдигнати от Премиър лийг срещу клуба за финансови нарушение.

Правилото за транзакции с асоциирани страни спря подписването на два големи спонсорски договора на Ман Сити. Целта на въвеждането му, което стана факт след закупуването на Нюкасъл от Публичния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия, бе всички сделки между даден клуб и други лица, свързани със собствениците на въпросния клуб, да се извършват на справедлива пазарна стойност, а не на раздути цени, с които клубовете да оправят счетоводството си. Оттогава бордът на Висшата лига разглежда всички трансакции, за да се увери, че операциите се извършават на справедлива пазарна стойност

Панелът даде обширно обяснение на решението си и една от цитираните причини бе, че правилата не важат за заеми от собственици или акционери. От Манчестър Сити коментира със задоволство решението: “Футболен клуб Манчестър Сити благодари на изтъкнатите членове на Арбитражния Трибунал за тяхната работа и обсъжданията и приема тяхното решение”.

От Премиър Лийг също излязоха с позиция, като добавиха, че пропуските в правилата бързо могат да бъдат поправени: “Приемаме решението на Трибунала. Те идентифицираха малък брой елементи на правилата, които в настоящата си форма, не спазват правилата на турнира и изискванията на закона. Тези елементи бързо и ефективно могат да бъдат поправени от Лигата и клубовете”.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циник

    1 0 Отговор
    Превод: Шити пак си платиха, на когото трябва.

    Коментиран от #2

  • 2 Чичака

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Циник":

    Така е.