8 Октомври, 2024 22:56 471 2

Александър Зверев се класира на осминафинал в Шанхай

  • александър зверев-
  • класира-
  • осминафинал-
  • турнира-
  • тенис-
  • шанхай

Германецът надделя над нидерландеца Талон Грийкспор след 2:50 часа игра

Александър Зверев се класира на осминафинал в Шанхай  - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Финалистът през 2019 година и втори в схемата Александър Зверев намери място на осминафиналите на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай, но трябваше доста да се потруди, за да спечели при осмия си мачбол, информира БНТ.

Вторият в схемата германец надделя над нидерландеца Талон Грийкспор със 7:6(6), 2:6, 7:6(5) след 2:50 часа игра. Зверев пласира 11 аса и общо 43 печеливши удара за победата.

Световният номер 3 увеличи преднината си в двубоите помежду им на 5-1 успеха за него.

Зверев е в четвъртия кръг на девети пореден ATP Мастърс 1000, устремен към втора титла през 2024 година.

„Беше труден мач. Винаги имаме изключително трудни мачове и за мен той трябва да е с много по-висок ранкинг, отколкото е. Той може да бъде Топ 15, дори в Топ 10 в света", каза Зверев, който записва шестото си участие в Шанхай.

За място на четвъртфиналите той ще играе срещу Давид Гофен.

Белгиецът се класира за четвъртия кръг на в Шанхай, след като успя да направи обрат и да преодолее американеца Маркос Хирон с 1:6, 6:3, 7:5.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червената шапчица

    0 0 Отговор
    Ето защо Русия нападна Украйна.... Ветеранът от ВСУ Микола Мелник..... - Какво за Вас е победата? - Опожарен Кремъл. Той просто трябва да бъде разрушен. Докато Кремъл не бъде унищожен, а Русия не се разпадне на много части, ние ..
  • 2 Аха

    1 0 Отговор
    Само той ли ? .. И какъв германец може да бъде някакъв руснак ?!!