11 Октомври, 2024 13:53 532 10

Полицията в Пловдив с мерки за осигуряване на спокойното протичане на мача България - Люксембург

  • полицията-
  • мвр-
  • жандармерията-
  • мерки-
  • мача-
  • левски-
  • люксембург-
  • лигата на нациите

Двубоят от турнира „Лига на нациите“ между националните отбори на България и Люксембург ще се състои от 19 ч. на 12 октомври на стадион „Христо Ботев“

Полицията в Пловдив с мерки за осигуряване на спокойното протичане на мача България - Люксембург - 1
Снимка: БГНЕС

За обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението в събота са ангажирани служители от структурите на областната дирекция на МВР и жандармерията. Екипите ще патрулират около зоната на спортното събитие и на територията на целия град и ще се намесват незабавно при сигнали за противообществени прояви или закононарушения. В ангажиментите им ще влиза и осигуряване на пътната безопасност, като в интервала от 14 ч. до 23 ч. е възможно да се въведе временна забрана за преминаване на превозните средства в следните участъци около стадион „Христо Ботев“:

- бул. „Източен“, от кръстовището с бул. „Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург”;

- ул. „Богомил“, от кръстовището с бул. „Източен” до кръстовището с ул. „Лев Толстой“;

- ул. „Варшава“, от кръстовището с ул. „Богомил“ до кръстовището с ул. „Славянска“;

- ул. „Лев Толстой”, в отсечката от бул. „Санкт Петербург” до кръговото кръстовище с ул. „Проф. Цветан Лазаров”, по ул. „Проф. Цветан Лазаров” и ул. „Димитър Ризов” до бул. „Освобождение”.

Допълнително е създадена и организация за безпрепятствено придвижване на привържениците на гостуващия отбор до стадиона „Христо Ботев“, които ще тръгнат под полицейски съпровод от сборен пункт на ул. „Димитър Ризов“, в близост до ресторант „Каменград“ и парк „Лаута“, и ще преминат през ул. „Професор Цветан Лазаров“ – ул. „Лев Толстой“ – ул. „Богомил“.

Припомняме, че в деня на футболната среща със заповед на кмета на Община Пловдив се забранява продажбата на алкохол на територията на спортната зона.

За да се избегне струпване на входовете на стадиона във връзка със задължителните проверки от служителите на реда, приканваме посетителите да се възползват от ранното започване на пропускателния режим – в 16.30 ч.

Съгласно Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия до трибуните няма да бъдат допускани зрители под въздействие на алкохол или наркотични вещества, пренасящи забранени и опасни предмети и вещи или с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни и непълнолетни ще влизат само с пълнолетен придружител.

Поведението на публиката ще бъде заснемано със специални видеокамери и техническо средство за заснемане от въздуха, като при извършване на нарушение установените от записа лица ще понесат отговорността си по ЗООРПСМ и Наказателния кодекс.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рейчъл Стоянов

    1 0 Отговор
    Стига с тази дискриминация... Кога вече мъжете ще се състезават в отбор по художественна гимнастика?

    Коментиран от #2

  • 2 Червената шапчица

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рейчъл Стоянов":

    Има футбол за жени, футбол за мъже, бокс за жени и бокс за мъже.. Кога мъже ще се състезават в състезания по художественна гимнастика?
  • 3 Колежа краварник

    2 1 Отговор
    Защо мачовете на националния отбор се провеждат на гербаджийските стадиони? Държавата няма ли си национален стадион?
  • 4 УВ лампа

    0 1 Отговор
    Дали ще се излагаме по ганьовски пак? Пред чужденците.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Червената шапчица

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Червената шапчица":

    Светослав Александров бг гений, професор, учен.... вутдеркинд...

    Коментиран от #9

  • 7 Трол

    2 1 Отговор
    Няма смисъл от полиция, феновете на националния ни отбор са най-кротките в света.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Джоузеф

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Червената шапчица":

    Астероид Светослав Александров
  • 10 Хан Ауспух

    2 0 Отговор
    вв село плофдив само наркомани и yтpeпки има.