25 Октомври, 2024 16:21 501 0

Безпроблемна победа за Арда Кърджали срещу Септември София

  • арда кърджали-
  • първа лига-
  • футбол-
  • септември софия-
  • efbet лига

Във временното класиране кърджалийци се на 6-о място

Безпроблемна победа за Арда Кърджали срещу Септември София - 1
Снимка: БГНЕС

Арда Кърджали победи Септември София с 2:1 в двубой от 13-ия кръг на efbet Лига. Тонислав Йорданов и Чинонсо Офор се разписаха за успеха на домакините, а Бертран Фурие вкара за Септември, но само минута преди края.

В осмата минута Борислав Цонев стреля от далечно разстояние, но топката профуча над вратата и не се наложи Шейтанов да се намесва. Десет по-късно Чинонсо Офор засече центриране от левия фланг, но ударът му с глава беше много слаб и не затрудни стража на гостите.

В средата на първото полувреме Мартин Моран шутира от границата на наказателното поле, но Анатолий Господинов внимаваше и улови кълбото без проблем. В 26-ата минута Тонислав Йорданов изведе Станислав Иванов на добра позиция - той се справи с Кубрат Йонашчъ, но последвалият му изстрел не намери очертанията на вратата.

Натискът на Арда продължи и логичното се случи в 32-рата минута. Мартин Христов не изчисти топката по най-добрия начин и тя попадна в краката на Тонислав Йорданов, който си я пое с първото докосване, след което стреля от въздуха. Христов се опита да изчисти кълбото, но вместо това го отклони по такъв начин, че заблуди Шейтанов - 1:0.

В 40-ата минута кърджалийци отбелязаха второ попадение. Цонев изведе Офор с дълъг пас, нападателят изпревари Шейтанов и нямаше как да не вкара в опразнената врата.

Секунди след това Цонев отново направи хубаво подаване. Той изведе Иванов, който останал очи в очи със стража на столичния тим не успя да го преодолее. Дори да се беше стигнало до гол, той нямаше да бъде признат, тъй като крилото бе в нередовна позиция.

На полувремето Николай Митов извърши три промени в опит да промени развоя на срещата.

В началото на втората част кърджалийци организираха добро нападание, което завърши с неточен изстрел от страна на Тонислав Йорданов. Футболистите на Николай Митов потърсиха поне едно попадение, но трудно достигаха до Анатолий Господинов.

В 83-ата минута Мартин Христов допусна сериозна грешка. Иванов се озова очи в очи с Шейтанов, но преди да нанене удар бе препънат от бранителя в пеналтерията. Стигна се до дузпа, а зад топката застана Борислав Цонев. Неговият опит бе спасен от вратаря на гостите.

В 89-ата минута Митко Митков центрира в наказателното поле, а там Бертран Фурие засече топката във вратата на Гоподинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА