25 Октомври, 2024 21:05 1 062 24

Левски се издъни срещу Берое Стара Загора

  • левски-
  • берое-
  • стара загора-
  • първа лига-
  • efbet лига

Това е първа домакинска загуба за сезона за "сините"

Левски се издъни срещу Берое Стара Загора - 1
Снимка: БГНЕС

Берое Стара Загора победи Левски с 2:0 на стадион “Георги Аспарухов” в мач от 13-ия кръг на efbet Лига.

Хуан Карлос Пинеда шокира домакините в 63-ата минута, а в 83-ата минута Сантиаго Годой матира "сините" след светкавична контраатака. Попадението първо бе отменено, но след това потвърдено с ВАР. Така 26-кратните шампиони се сгромолясаха мощно на своя стадион.

Това бе първа домакинска загуба за сезона, която обаче има голяма тежест. Защото е трета в първенството, спря устрема и ентусиазма на феновете от успеха в голямото дерби преди седмица, а също така свали тима на третото място в класирането.

Поражението отдалечава столичани от първото място, където лидерът Лудогорец има 31 точки, но и два мача по-малко, докато "сините" останаха с 28 точки.

Над 7200 зрители пристигнаха на "Георги Аспарухов", за да подкрепят столичани, които надвиха с 1:0ЦСКА-София през миналия кръг, постигайки първи успех на "червените" след 25 месеца. "Сините" търсеха десета победа от началото на сезона, но разочароваха тотално с играта си преди гостуването на Пирин за Купата на България.
Успехът на Берое остана на седма позиция, но вече има 20 точки.

Станислав Генчев направи цели четири промени от мача с "червените" през миналия уикенд. Героят Кристиан Макун, Алдаир, Асен Митков и Евертон Бала бяха заменени от Келиан ван дер Каап, Патрик-Габриел Галчев, Джавад Ел Джемили и Фабио Лима. Матей Маркович, Кристиан Димитров, Цунами, Майкон, Карлос Охене, Александър Колев и Мустафа Сангаре бяха останалите титуляри. Родният треньор заложи на трима българи, които бяха и единствените на терена, след като от Берое, както обичайно стартираха само чужденци.

Традиционно гостите от Стара Загора започват изцяло с чужденци, докато в тима на домакините българите са трима - Кристиан Димитров, Патрик-Габриел Галчев и Александър Колев.

Вратарят бе Артур Мота, а пред него бяха капитанът Хуан Пабло Саломони, Лучано Скуадроне, Фелипе Родригес, Сегундо Пачаме, Леандро Годой, Исмаел Ферер, Енцо Еспиноса, Хуан Карлос Пинеда, Карлос Алгара, Кевин Сейхас.

Първият опасен удар бе на Майкон в 8-ата минута, но Артур Мота спаси. Малко по-късно бранител спря изстрел на Сангаре. Последва удар извън наказателното поле на Джемили, които мина покрай лявата греда на гостуващият страж. В 31-ата минута Лима получи топката в отлична позиция от Колев, бразилецът стреля с левия крак, но Мота изби в корнер. След последвалото центриране Сангаре не успя да нанесе точен удар от няколко метра.

Играчите на Хосу Урибе се защитаваха добре и не оставаха много пространства. Джемили отново прати топката в аут след комбинация със Сангаре. Цунами пробва своя мерник от над 20 метра и получи аплодисментите на публикатая, която не гледаше добра продукция от състава на Генчев.

Секунди преди паузата Алекс Колев проби през трима защитници и отправи мощен изстрел, но Мота отново парира с една ръка.

Втората част играчите на гостите започнаха по-смело да поглеждат към вратата на Левски. Така опасен пробив на Пинеда за малко не завърши с гол. Крилото центрира остро, но никой не успя да прати топката в мрежата един метър пред голлинията. Домакините отвърнаха с удар на Сангаре, а нова хубава атака между Джемили и Сангаре, отново бе спряна от Мота, който пак изби изстрела на испанеца. Това стана в 53-ата минута.

Асими Фадига и Марин Петков влязоха вместо Лима и Джемили. Буквално в същата минута Матей Маркович спаси вратата си със сетни усилия удар с глава на Скуадроне.

240 секунди по-късно Берое изненадващо поведе, а точен бе Хуан Карлос Пинеда, който се разписа отблизо в 63-ата минута. Той бе изпуснат от Галчев и от два метра прати топката в мрежата на Маркович, реализирайки третото си попадение за сезона.

Попадението стресна играчите на Генчев и публиката, които се изнервиха и опитаха да вдигнат оборотите, но без да имат много идея и свежест. Майкон имаше претенции за дузпа, а след това меле пред вратата за заралии не завърши дори с удар във вратата.

Евертон Бала и Макун се появиха, но и това помогна на "сините", който определено не успяха да влязат в мача, както им се искаше. Така при една светкавична контраатака Сантиаго Годой излезе сам срещу Маркович и го матира. Страничният рефер Дениз Соколов отсъди засада, но попадението бе потвърдено минута по-късно с намесата на ВАР. Така аржентинецът вече има шест попадения в родния елит, като се нареди втори при голмайсторите.

Този развой вбеси феновете, а играчите на Генчев не знаеха какво с случва, като в 89-ата минута Маркович дори спаси вратата си от трети гол, след като Годой остана очи в очи с него след грешка на Макун.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОСТАВКА Генчев

    13 1 Отговор
    Какъв е тоя глупав английски стил с тия центрирания. Търси вратар. И научи ги да не мачкат топката а да играят с две докосвания
  • 2 незнайко

    11 2 Отговор
    На Генчев му казах че и морето е синьо, който се хвали огън не пали !!!!!! Още две загуби и е пътник!!!!!!!

    Коментиран от #5, #6, #19

  • 3 12343211

    14 1 Отговор
    Можеше и положително заглавие....Берое победи Левски.
  • 4 Реалния

    10 1 Отговор
    В
    тая държава всички отбори се издържат с тото
  • 5 Лост

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    И Лудогорец като дадат отложения мач на Ботев и съвсем ще му запари.
  • 6 Файърфлай

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Синьо е плиткото море,по-на дълбоко зеленее.Но така става понякога в живота,още не си се нарадвал и се озъбиш
  • 7 И по-зле ще бъде

    7 1 Отговор
    Левски си получи заслуженото. С надменност не може. Трябва реализъм. Забранете на Галчев да стъпва на Герена доживот.
  • 8 Новичок

    7 2 Отговор
    ФК" Ново начало" никакви ги няма,съдят Гонзо и се сърдят на синьото БФС.Пфу...
  • 9 Артилерист

    11 2 Отговор
    Опитвам се за пореден път, без запалянковска заслепеност и злоба, разумно да обясня, че Левски нямат манталитет на победител, играещ добър и по правилата футбол. Те са надут пропагандно син агиткаджийски сбор, чието съществуване се осмисля единствено от победа над ЦСКА. Иначе в чужбина и като отделни футболисти, и като сбор са срам за България...
  • 10 Сираков вън

    9 0 Отговор
    Сираков вън, Сираков вън. Некадърник такъв
  • 11 Ричард Естес

    9 1 Отговор
    Браво на Берое ! Победиха НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕНО !
  • 12 Тото 1 и Тото 2

    2 3 Отговор
    Ами то Леевски си играха не зле. Аха и да вкарат гол , ама не успяха !
  • 13 Ото фон Щирлиц

    6 0 Отговор
    Този път Генчев не ти ли е надъхал с реч за Гунди ?
  • 14 Петер Брьогел

    5 1 Отговор
    Берое ги биха само с 2-0 ....................
    Само за 2 гола им стигнаха силите на чужденците от Зарата !
  • 15 ГавроС

    9 2 Отговор
    Победата на Берое е една много добра , даже отлична новина !
  • 16 ЗЕЛЕН чук или ЗЕЛЕНЧУК

    8 3 Отговор
    Предлагам на сините сега да СЪДЯТ Берое , че са ги победили !
    Така е най-добре , да търсиш в чуждите хора , вината за своите грешки !

    Коментиран от #22

  • 17 Ялова волЯ

    8 2 Отговор
    Бързо да търсят пак помощ от Бойко и Делян !
  • 18 Пейтриът

    3 1 Отговор
    Това,което искам да споделя е от сферата на научната фантастика,но трябва отборът на "Берое" да стане шампион с 11 титуляри-латиноси за да се разбие мита,че в България "от футбол и политика разбират всички".Всъщност там са най-големите некадърници.

    Коментиран от #23

  • 19 Хахахаха

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Нищо не ми оправя така настроението, както загубите на Подуяне! Генчев е голям!
  • 20 Мим33

    7 0 Отговор
    Ами, надутия балон се спука...
  • 21 ВарнаГларуса

    0 2 Отговор
    аре при другото софийско менте .............
  • 22 някой някъде се изсекна

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "ЗЕЛЕН чук или ЗЕЛЕНЧУК":

    Не бе, по-добре да ревнат за някоя дузпа, дето никой не е видял, а бивши беройски футболисти да им се подиграват, че уж вярно е имало такава
  • 23 Така е

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пейтриът":

    Футболът тук е такова безобразие, а треньорите са още по-слаби от футболистите, че и реферите ни стимулират перфектно аматьорството във футбола, че просто условията са невероятно прекрасни за един отбор, съставен от резервни играчи от втора и трета испанска девизия, да стане шампион. Забележи само как си се изразил - "НАУЧНА фантастика"! Значи сам виждаш реалност в тази възможност. А и доста пари ще паднат от черно тото, ако точно сега това стане.
  • 24 Кухорог - 1914

    0 0 Отговор
    Муууу МУУУУУ муууу МУУУУУ МУУУУУ, разбиха ни х. алките МУУУУУ