Last news in Fakti

17 Юли, 2015 14:10 4 164 0

САЩ разследват втори производител на еърбегове

  • arc automotive-
  • takata-
  • nhtsa-
  • еърбег-
  • дефект-
  • разследване-
  • отзоваване

Безпрецедентните по мащабите си кампании за отзоваване на милиони автомобили заради проблем с опасните въздушни възглавници на японската компания Takata могат да се окажат само върха на айсберга. Щатската Национална служба за безопасност на пътното движение (NHTSA) обяви, че започва официално разследване на американския производител на еърбегове ARC Automotive по подозрения за сходен дефект на пиропатрона.

Съобщения за аналогични неизправности в автомобили с въздушни възглавници на ARC, която е основен доставчик на Chrysler и Kia, са постъпили в NHTSA още преди няколко години. През 2009-а службата е била уведомена за непредизвикано активиране на еърбеговете в Chrysler Town and Country от 2002 г. и Kia Optima от 2004 година. Проведеното тогава разследване стигнало до заключението, че се касае за единични дефекти, а не за конструктивен недостатък.

След скандала с въздушните възглавници на Takata, предизвикали смъртта на поне осем човека и отзоваване на почти 40 000 000 коли по цял свят, въпросът за възможни проблеми с еърбеговете ARC отново се е върнал в дневния ред на NHTSA. Официална кампания за отзоваване все още не е обявена, тъй като разследването не е приключило. Ако бъде доказан, дефектът ще засегне гигантски брой автомобили. Базираната в Тенеси ARC Automotive съществува от 60 години и доставя не само въздушни възглавници, а и пиропатрони на други производители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА