12 Август, 2015 11:42 3 491 3

Нов вид персонално транспортно средство

  • walkcar-
  • скейтборд
Превозните средства тип скейтборд набират все по-голяма популярност, но такива като от филма "Завръщане в бъдещето" са все още далечна перспектива. Към днешна дата обаче съществуват доста по-реални алтернативи и с всеки изминал ден те стават все повече.
 
Последната такава разработка е дело на японците от Cocoa Motors и представлява своеобразен автономен скейтборд, който може да измине разстояние от 12 километра, като превозва един човек с тегло до 120 килограма.
 
Иновацията се нарича WalkCar, побира се в ръчна чанта и се задвижва от електромоторче и батерии. За пълното му зареждане са необходими само три часа, а теглото му е между 2 и 3 килограма. WalkCar е изработен от алуминий, а предполагаемата му цена, когато влезе в серийно производство, ще е $800. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    1 0 Отговор
    Предпочитам да вървя...
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Малко прах, пясък и чакъл и няма да може да се изправи. Да не говорим , че дупките по тротоара са по-големи от тази подложка.Това е и много глупаво като идея, поне не стимулира вървенето пеша, а линеенето с пешеходна скорост.
  • 3 Хммм

    0 0 Отговор
    Скейтборд с мотор...