18 Април, 2016 16:40 2 363 2

Надуваем модул за Международната космическа станция

  • международната космическа станция-
  • nasa-
  • spacex-
  • dragon-
  • bigelow expandable activity module-
  • beam
Надуваем модул за Международната космическа станция - 1

На 16 април корабът SpaceX Dragon е доставил на Международната космическа станция първия в историята надуваем модул, съобщават от NASA. Bigelow Expandable Activity Module (BEAM) ще бъде напълнен с въздух през май.

След изравняването на налягането в модула с това в МКС BEAM ще придобие размери 4 на 3.23 м. Астронавтите тепърва ще оценяват структурната устойчивост, херметичността и способността му да защитава от слънчевата радиация и температурните амплитуди в откритото пространство.

BEAM е първата надуваема система в космоса. NASA планира да използва модула за експериментални цели в продължение на две години. Ако ефективността и надеждността му се докажат, технологията ще даде тласък на нова ера в усвояването на космоса. Използването на подобни модули за жилищни и работни помещения може да намали драстично цената на космическите кораби и да увеличи чувствително полезния им обем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 144

    2 0 Отговор
    Какво ми пука за тия в космоса,Марешки отваря нова бензиностанция в Горна Оряховица, ето това е нещо наистина важно а за тия в космоса хич не ми дреме.

    Коментиран от #2

  • 2 ХЮЕШ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "144":

    Ако Марешки стане сводник и свали цената на околовръстното ще оправим демографската катастрофа!