Last news in Fakti

9 Август, 2016 04:00 1 521 2

Първият полет с автономен дрон с медицински цели

Дроновете продължават своята инвазия, като в повечето случаи, тя е свързана с полезни за хората неща. Във връзка с това учени от университета Stony Brook, в Ню Йорк, успяха да извършат първия автономен полет с дрон, на който основната функция е пренасянето на лекарства в трудно достъпни и отдалечени райони по света. Полетът е проведен в скритите кътчета на африканския остров Мадагаскар в област Инфанадиана. Дроновете са разработени заедно с Vayu Inc, и в себе си комбинират и хеликоптер и самолет, като това е възможно благодарение на моторите, и тяхната променлива посока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Казанo чисто и просто VTOL - vertical take off and landing.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Най-сетне да ги използват за добри цели. Дано могат да прелитат големи разстояния, а не само малка горичка помежду реката и селището. И да носят не само лекарства, но и хора, за да може да вземе и отнесе болен ако това се налага. Хората живеят затворено, не пречат на никого и това заслужава поощтрение, а не като гражданите само да консумират и да цапат околната среда.