6 Ноември, 2016 04:00 3 119 0

Охрана на дома с осветление и дрон?

Дроновете изживяват своя бум, но всичко започва от военните безпилотни летателни апарати изполцзвани за наблюдение. Сега обаче, компанията Sunflower Labs е решила да пренесе наблюдението към домашна употреба. Sunflower Home Awareness System е комбинация от дрон и соларни лампи, които съдържат сензори за движение, вибрация и звук, които при нужда могат да ви алармират за евентуални набези през специално разработено за целта мобилно приложение. При засичане на проблем, дронът сам отива до мястото и изпраща видео на собственика. Системата е адаптивна и с времето свиква с навиците на даденото място, за да няма излишни включвания. 

Това е може би едно от най-добрите нови приложения на дроновете, които в момента заливат пазара. За начало лампите ще се предлагат на цена от 159 долара и дронът на цена от 799 долара, като за в бъдеще ще се предлага и месечно наемане подобно на всички охранителни системи по света. Компанията създател е разцепена между Силициевата долина и Швейцария.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА