Last news in Fakti

20 Ноември, 2016 19:59 1 496 0

Ecotricity - създаване на газ от полето

Една британска компания наречена Ecotricity занимаваща се с производството на зелена енергия, е разработила технология, чрез която да извлича природен газ от трева. Био горивото бива извличано от разграждането на тревата, чрез храненето на бактерии с нея, като след това естествено преминава през рафиниране. Отпадъчния материал се превръща в компост, който служи за наторяване. 

Тревата може да бъде събирана от места, на които не могат да бъдат обработвани, а и земеделските площи имат цикли, които включват "почивка" на земята от посевите, които извличат хранителните запаси на почвата. Другия позитив, до който води този процес е ограничаването на извличане на газ чрез фракинг - процес, който съсипва земните недра и може да има много лоши последствия.

Една малка фабрика като тази на макета, може да захранва целогодишно общо 5000 домове. Първата подобна ще бъде създадена в близост до колежа Спарсхолт в Хемпшир, като произведената газ ще бъде с капацитет да захрани близо 4000 семейства с природен газ. Предполага се, че тази газ първоначално ще бъде по-скъпа от нормалната, но при разработване на проекта, лесно ще достигне същите нива.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА