6 Декември, 2016 17:33 2 247 8

Законите на физиката не са се променяли 8 млрд. години

  • черна дупка-
  • физика

Наблюдения на далечните квазари помогнаха на учените да потвърдят, че силите на електромагнетизма и други физични явления са работили преди 8 милиарда години, както и днес. Това пише в доклад, публикуван в месечното списание на Royal Astronomical Society.

Учените активно обсъждат отдавна дали законите на физиката са винаги едни и същи или могат да се различават от принципите на Вселената във времената на Големия взрив, както и в първите години от съществуването на Земята, когато нейните граници се разширяват по необяснимо бърз начин.

Има сериозни признаци в подкрепа на теорията. Един от тях е странното поведение на древна и сравнително скорошна Свръхнова. Тя показва, че скоростта на разширяване на Вселената и законите, регулиращи процеса, може и да са се променяли няколко пъти, но не и преди въпросните 8 милиарда години.

Според учените обаче тези процеси, ако те действително са настъпили, не може да се осъществят за по-кратко време.

Учените са наблюдавали и свръхмасивна черна дупка в центъра на далечната галактика HE 0515-4414 г. Тя се намира в съзвездието Живописец на разстояние от около 8 милиарда светлинни години от Земята. Това означава, че ние я виждаме в същото състояние, в което тя е била и преди 8 милиарда години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай

    5 3 Отговор
    Законите на Вселената са винаги едни и същи, само "човешките" закони се менят в облага на някого, а от там това въздейства и върху понятието "съвременна физика" на двуногите...защото 99% от "съвременната физика" нито е съвременна, нито е физика, а си е само чиста е*авка....нищо достоверно няма, а това, че най-великия известен на обществото гений - Никола Тесла името не се споменава и изучава в училище, е най-прекрасния пример за промиване на мозъци и пясък в очите...

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай":

    Вестник "Шок" ти влияе много зле на малкото мозъче, което си мисли, че всеки иска да го пре@.е и е жертва на световната конспирация!
    А дай повече информация за епохалните изобретения на Никола Тесла, които са скрити от обществото, г-н ге@ий!
    Аман от самозвани интелектуалци!

    Коментиран от #3

  • 3 Бай

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    За тоя вестник знам само от такива като тебе...пък и щом не виждаш какво става около теб, ясно кой е с малкия мозък...аман ...

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай":

    Постът ти е изпълнен с "научно обоснована конкретика" и няма грам хейтърство :)))
    Добитък звучи гордо, особено като е написано от човек с коефициент на интелигентност едноцифрено число!

    Коментиран от #5

  • 5 Бай

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Значи, в случая, говориш за себе си и си се объркал, като си кликнал да отговориш на моя "пост", а не на твоя...но на такива като теб, както казваш с коефициента на интелИгентност им е простено.
    Отговорих по начина, по който ти писа и веднага се видя резултата. Много бъркаш реалността с погрешните си предубеждения, но щом ти харесва да живееш в заблуда, няма да ти развалям удоволствието...ако това по някакъв начин лекува нараненото ти его, дано скоро да станеш нормален човек, въпреки, че досега такъв феномен не се е случвал.

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай":

    Пиян ли си, или си природно глупав? Продължаваш с празнодумствата, но защо се напъваш да покажеш изключителната си тъпота, след като дори не знаеш как се пише думата "интелигентност"?
    О да, забравих, че ти не признаваш науката, граматиката и си богоизбран кухар!

    Коментиран от #7

  • 7 Бай

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Объркал си отново огледалото с монитора...явно екрана ти много отразява...ама комплексарията ти е толкова заслепяваща, че не няма как да направиш разлика.
  • 8 НиколаТесла е искалл да направи безплатн

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай":

    Тесла е искал да направи възможно електрифицирането на всеки безплатно