Last news in Fakti

27 Декември, 2011 12:28 2 035 0

Apple навлиза в авто индустрията

  • apple-
  • водородни горивни клетки

 

Apple разработва нови технологии, които най-вероятно ще направят компанията активен участник в автомобилната индустрия. Именно така експертите тълкуват една заявка, която от Apple са внесли в Патентното ведомство на САЩ.
 
Става въпрос за технология, базираща се на водородни горивни елементи, способна да държи определен заряд без да са необходими огромни и тежки акумулатори. Твърдението, че Apple се готви да навлезе в авто индустрията се потвърждава и от едно изявление на ръководството на компанията.
 
В него се казва, че "продължаващата зависимост на САЩ от петрола, заставя правителството да поддържа сложни политически и военни отношения с нестабилни правителства от Близкия Изток. Поради тази причина компанията ще търси нови варианти за възобновяеми източници на енергия."
 
Технологията, свързана с водородни горивни клетки отдавна е тема на разработка на доста компании, но до този момент нито една от тях не е налучкала най-правилната формула за използването на чистата вода като източник на енергия. От Apple явно се надяват именно на това.
 
От компанията на този етап казват, че разработваната от тях нова технология е предназначена основно за техните устройства, но според експертите, ако тя се окаже сполучлива Aplle без проблеми ще се превърне във водещ доставчик на тези системи за електромобилите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА